Veel belangstelling en goede sfeer tijdens Open Dag RSG Wolfsbos

Veel basisschoolleerlingen uit Hoogeveen en omgeving kwamen samen met hun ouders een kijkje nemen tijdens de Open Dag van RSG Wolfsbos. Sfeer proeven en kennis maken met medewerkers en leerlingen, het maken van een nieuwe schoolkeuze blijft spannend en leuk!

Lokaal van de toekomst
Op de vier locaties van RSG Wolfsbos waren allerlei leuke dingen te doen, te zien, te beleven en te proeven tijdens de Open Dag. Zo namen veel leerlingen een kijkje in het nieuwe ‘Lokaal van de toekomst’ in het brugklasgebouw van locatie Groene Driehoek. De reacties waren heel positief en een aantal leerlingen gaf spontaan aan dat ze nu al heel veel zin hebben om volgend schooljaar naar RSG Wolfsbos te gaan. De techniekstraat en de bedrijvenstraat op locatie Harm Smeenge werd ook druk bezocht. Geïnteresseerde leerlingen met een voorkeur voor techniek konden op deze manier alvast inspiratie opdoen bij mogelijke toekomstige werkgevers.

Maatwerk en onderwijsontwikkeling
Daarnaast was er veel aandacht voor maatwerk en ontwikkeling binnen het onderwijs. Denk daarbij aan de invoering van de flexuren op locatie Groene Driehoek (mavo, havo, vwo) en daltonkoers binnen het vmbo en praktijkonderwijs. Hierdoor heeft een leerling invloed op zijn of haar eigen leertraject door te kiezen wat bij hem of haar past, ondersteund met persoonlijke coaching. Om dit tijdens de Open Dag ook zelf te ervaren, konden ouders en leerlingen op locatie Groene Driehoek onder andere diverse flexlessen volgen. Op de drie locaties van het Dalton Beroepen College vertelden de huidige leerlingen van RSG Wolfsbos aan de toekomstige leerlingen uitgebreid over de school, de vakken, de begeleiding en de vele activiteiten. Kortom, een geslaagde Open Dag! RSG Wolfsbos wenst alle leerlingen van groep 8 heel veel succes bij het kiezen van een nieuwe school.

Wolfsbos Live
Leerlingen die het echte schoolleven willen ervaren, kunnen zich nog deze week via de website van de school aanmelden voor Wolfsbos Live op woensdagmiddag 12 februari. Van 13.00 tot 15.30 uur organiseert RSG Wolfsbos een superleuke middag met uitdagende lessen en activiteiten. Zo kunnen de leerlingen alvast het verschil proeven tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs.