Treant Zorggroep op zoek naar nieuwe bestuursvoorzitter

Hoogeveen – Treant Zorggroep gaat op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Carla van de Wiel, de huidige voorzitter van de raad van bestuur, vertrekt per 1 december aanstaande en gaat aan de slag als directievoorzitter van het HagaZiekenhuis en lid raad van bestuur van de Reinier Haga Groep in Den Haag.

“Carla is in korte tijd het boegbeeld van Treant geworden. In die periode is er veel gebeurd: er is een duidelijke koers voor de toekomst uitgezet en ook in de bestuurskamer is er weer rust”, aldus Coba Anninga namens de raad van toezicht. “We begrijpen en respecteren de beslissing van Carla om haar bakens te verzetten. Al is het voor Treant een aderlating”.

Zoektocht
De raad van toezicht is al begonnen met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. Anninga: “Belangrijk criterium daarbij is dat de nieuwe voorzitter de koers vasthoudt die Treant de afgelopen tijd onder leiding van Carla heeft ingezet. Behoud van goede, bereikbare en betaalbare zorg voor onze regio blijft onze rode draad.”

‘Samen hebben we veel bereikt’
Van de Wiel begon eind 2015 als lid van de raad van bestuur van Treant Zorggroep en was bestuursvoorzitter sinds juni 2017. “In die periode heb ik alles uit de kast moeten halen. Zowel professioneel als persoonlijk”, aldus de vertrekkende topvrouw. “Onverwachts werd ik al snel bestuursvoorzitter. Ik heb letterlijk voor twee geleefd. Dat was het dubbel en dwars waard, samen hebben we de afgelopen periode ontzettend veel bereikt. Toch is het tijd weer voor mezelf te kiezen. Ik kwam voor de liefde naar het Noorden. De liefde voor Rotterdam brengt me weer terug naar huis”.

Vanaf 1 december aanstaande gaat Carla van de Wiel aan de slag als directievoorzitter van het HagaZiekenhuis in Den Haag. In die functie wordt zij tevens lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep. “Ook in de regio Haaglanden wil ik een bijdrage blijven leveren aan behoud van goede, bereikbare en betaalbare zorg. Ik kijk uit naar het werk dat voor me ligt en kijk met trots terug op mijn periode bij Treant en wat we hier samen bereikt hebben”.