Algemeen

Treant: Zilveren Kruis brengt verkeerde voorstelling van zaken naar buiten

 Hoogeveen – Trant breng op hun site naar buiten , dat de berichten die via Zilveren Kruis  in de publiciteit komen zijn onjuist en schetsen een verkeerde voorstelling van zaken

Treant en Zilveren Kruis zouden zelfde doel moeten nastreven

Ze brengen het volgende naar buiten:

Via een woordvoerder laat verzekeraar Zilveren Kruis weten zelf onderzoek te doen naar mogelijkheden om de klinische verloskundige zorg in Hoogeveen open te houden. De berichten die via hen in de publiciteit komen zijn onjuist en schetsen een verkeerde voorstelling van zaken.
Zo stelt de verzekeraar dat er geen onderzoek zou zijn gedaan. Dat is wel degelijk gebeurd. De uitkomsten van het onderzoek naar verschillende scenario’s is op de site van Treant te vinden. Ook heeft Treant wel degelijk overleg gevoerd met betrokkenen, waaronder de eerstelijns en tweedelijns verloskundigen.
‘Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: behoud van zorg in deze regio. Zilveren Kruis wil dat ook. We zouden zij aan zij moeten vechten voor dat doel in plaats van te communiceren via mediaberichten’, aldus bestuursvoorzitter Carla van de Wiel. ‘De enige manier waarop we de klinische verloskunde en klinische kindergeneeskunde kunnen behouden in Hoogeveen en Stadskanaal is meer kinderartsen. Daar kan geen aanvullende studie iets aan veranderen…’
Zilveren Kruis is door Treant op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Ook voordat het besluit werd genomen. Afgelopen week is er geen contact geweest met Zilveren Kruis over de problematiek waar Treant en deze regio mee te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen