Algemeen

Treant sluit een roerig 2019 af met een kleine plus

Treant sluit 2019 af met een positief resultaat van € 1,2 miljoen. Dit komt grotendeels door een omzetgroei (8 procent ten opzichte van 2018) in de verzorgingstak. De ziekenhuiskant sloot het jaar met een verlies af.

Het jaar 2019 was een jaar van veel onzekerheid voor medewerkers over de gevolgen van Zorg voor de Regio. Verder is in dit jaar een betere cao afgesproken, maar werden de kosten niet gecompenseerd in de tarieven die door zorgverzekeraars worden betaald over 2019. Hier zit een na-ijl effect in.

De personeelskosten waren sowieso hoger dan gepland door grootschalige tijdelijke inhuur van schaars zorgpersoneel om de SEH’s in Stadskanaal en Hoogeveen verantwoord in de lucht te houden gedurende de omvorming van het acute zorgstelsel in de regio.

Het jaar 2020 zal in financieel opzicht een overgangsjaar zijn, waarin Treant de omvorming naar weekziekenhuizen voor electieve zorg in Hoogeveen en Stadskanaal en de concentratie van de acute zorg in Emmen zal implementeren. Ook zal er een versnelling komen in de samenwerking tussen de cure en de care: nog meer nadruk op ketenzorg dus.

Met de volledige implementatie van alle veranderingen zal Treant in het jaar 2021 weer op weg zijn naar een financieel positief resultaat.

Lees het jaarverslag van de Treant Zorggroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen