Algemeen

Treant gebruikt vakantieperiode voor vernieuwbouw OKC Bethesda

Hoogeveen – Treant Zorggroep bouwt momenteel vier nieuwe operatiekamers in Hoogeveen. Dat is nodig om daar ook in de toekomst goede operatieve zorg te kunnen blijven leveren.

Omdat deze vernieuwbouw plaatsvindt in het bestaande gebouw, is Treant genoodzaakt van 3 tot en met 27 augustus de operatiecapaciteit van Bethesda te beperken. In de zomervakantie wordt minder geopereerd, daarom is deze periode het meest geschikt voor de bouwwerkzaamheden.

Vanwege de bouwwerkzaamheden zijn daarom alleen operaties voor spoedverloskunde (zoals keizersnedes) en mammachirurgie (voor borstkanker) mogelijk. Ook patiënten die al in het ziekenhuis liggen en onmiddellijk moeten worden geopereerd, worden vanzelfsprekend in Hoogeveen geholpen. Planbare ingrepen worden na 27 augustus weer gedaan.

Patiënten die met een acute zorgvraag naar Hoogeveen komen, worden zoals altijd opgevangen op de Spoedeisende Hulp (SEH). Wanneer dan blijkt dat een operatie noodzakelijk is, wordt de patiënt in Emmen of in Stadskanaal geopereerd. Gemiddeld betreft het drie patiënten per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen