Algemeen

Top2000 avond Noordscheschut was weer een feestje

Dit jaar stond de Top2000 Kwis in het teken van de 25ste editie van “de lijst der lijsten”. Afgelopen periode was op de tv hiervan een documentaire te zien die o.a. ging over het ontstaan van de Top2000 en hoe eigenlijk een eenmalig ‘project’ uitgroeide tot een muzikaal feestje dat wij nu elk jaar samen beleven tussen Kerst en Oud en Nieuw.

Elk jaar in onze Kwis wordt de vraag gesteld wie is dit jaar de hekkensluiter, wie staat er op plaats 2000. Extra bonusvraag was dit keer: Wie stond er ooit op plaats 2000 toen in 1999 toen de eerste Lijst der Lijsten werd uitgezonden. Dit soort extra bonusvragen maakte het verschil tussen de deelnemende teams. Net als bijvoorbeeld vragen over wat recentere, nieuwere muziek. Dan is het soms makkelijk om in je team zowel jong als oud, of verschillende muziek smaken te hebben.

 

Dit jaar deden 17 teams mee variërend  van 3-5 personen, in totaal 75 kwissers.  En we kunnen wel zeggen dat er al vrij snel een aantal topgroepen, middengroepen en de hekkensluiters ontstonden en die stonden elke keer dicht bij elkaar. Per ronde was er een prijswinnaar en de top wisselde elkaar mooi af in deze 4 rondes maar het was nog spannend tot de laatste ronde aan toe wie van deze top 5 nu echt met de “LP Bokaal” vandoor ging. Het was dit jaar een team dat al vanaf de 1ste editie mee doet en ook al een aantal keren heeft gewonnen.  Maar zo was onder aan de lijst ook een weer een bekend Team wat domineerde. Waar zij vorig jaar nog mee deden met de team naam “Nepzwagers” , hadden ze nu de naam van de Teamcaptain aangehouden “ Alex & Co”, maar helaas ook dit resulteerde weer in de Poedelprijs.

 

De “Winnaar Top2000 Kwis 2023” is het Team Familie Pol met 85 punten. Naast de “LP Bokaal” ontving het winnende team ook de enige echt Top2000 taart van  Bakkerij “De Soete Suickerbol”.  Op de 2de plaats is Team TOPPERS 2022 met 79 en op de 3de eindigden Team OMO met 78 punten. En dit jaar ging de Poedelprijs weer naar Team “Alex en Co”. met 45 punten, allen ontvingen een prijsje.

 

En naast de Top2000 Kwis was er ook weer de traditionele Muziekrebus gemaakt door Roel – van de Top2000 band.  De vaste teams weten inmiddels hoe “Roel denkt” en konden daardoor de Muziekrebus beter oplossen dan anders, maar dit jaar mochten wij ook nieuwe teams verwelkomen en die zagen het soms echt niet.  Bij de antwoorden hoorden wij dan ook vaak “oooooooooooojjjjjaaaaaaaa, dat is het”. Bij de Kwis was er een duidelijk nr. 1, 2 en 3, maar bij de Rebus was het pas echt spannend:  4 teams eindigde bij de eerste nakijkronde op de 1ste plaats. Daarna is nog meer op alle details en schrijffouten gelet en zo is er toch een winnaar uit de bus gekomen.

 

Ook voor de “Rebuskwis 2023” was een heerlijke taart en LP Bokaal te winnen.  Team OMO  zijn 1ste geworden met  59 punten,  2 Teams zijn op 2de plaatst geeindigd Team Retrogirls en Team Familie Pol met  58 punten en 3de is Team  TOPPERS 2022 met 56 punten.

 

 

Deze avond was weer een mix van fanatieker kwissers en genieters van de muziek en dat alles onder het genot van heerlijke hapjes, voorzien van de Familie H. Koster ( Huls Droge Worst).  De Top 2000 band zorgde ervoor dat het dak er muzikaal gezien weer af ging en met het inmiddels traditionele  “Hey Jude” van de Beatles werd ook deze  gezellige en geslaagde editie afgesloten.

 

 

 

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door:

Bakkerij De Soete Suickerbol
Huls Droge Worst ( Familie Koster)
Dorpshuis de Cirkel
De “Top2000 band” – Roel, Bert, Jan en Albert
De Kwismasters – Ronny & Wim
Smederijen Noordscheschut

 

Organisatie is blij met alle vrijwilligers en sponsors die het mede mogelijk hebben gemaakt om er weer een geweldige avond van te maken.  In 2024 gaan wij er weer voor en wordt dit alweer de 9 editie.

Het Top2000 TEAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen