Algemeen

Toeristenbelasting sterkst gestegen in Westerveld

Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Drenthe gemiddeld € 1,51 toeristenbelasting per persoon per nacht. Dit is een stijging van 1,2% ten opzichte van 2023, dit is de op één na laagste stijging van alle Nederlandse provincies. Wel zijn er lokaal grote verschillen: zo betaal je in Westerveld 5,6% meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar toeristenbelasting van Bungalowparkoverzicht.nl.

Heythuysen, 27 februari 2024 –

Grootste stijging in Westerveld
In 3 van de 12 Drentse gemeenten betalen toeristen dit jaar meer toeristenbelasting dan een jaar eerder. De grootste stijging is te zien in Westerveld: het tarief ligt nu op € 1,90 per persoon per nacht, waar dit vorig jaar nog € 1,80 was.

Ook in Assen (+3,4%) en Emmen (+3,1%) steeg de toeristenbelasting. Meppel is de enige gemeente in de provincie waar toeristen vooralsnog geen toeristenbelasting hoeven te betalen wanneer zij overnachten in een hotel.

Westerveld wederom duurde Drentse gemeente
Gemiddeld betaal je in Drenthe € 1,51 per persoon per nacht aan toeristenbelasting. Dit is lager dan het landelijk gemiddelde van € 2,34. Wel zijn er grote verschillen per gemeente.

Westerveld spant net als vorig jaar de kroon. Ook in Borger-Odoorn en Noordenveld ben je als toerist relatief veel geld kwijt bij een nachtje weg. De 5 duurste Drentse gemeenten is als volgt:
Westerveld: € 1,90
Borger-Odoorn: € 1,75
Noordenveld: € 1,75
Emmen: € 1,65
Assen, Hoogeveen: € 1,50

Benieuwd naar de hoogte van de toeristenbelasting in jouw gemeente of die van je vakantiebestemming? Kijk dan op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen