Algemeen

Taalhuis Hoogeveen organiseert bijeenkomst over geletterd opgroeien

Hoogeveen – Op 15 april is er in de Bibliotheek een bijeenkomst voor iedereen die wil meedenken en praten over het thema ‘Geletterd opgroeien’. Geletterd opgroeien gaat namelijk niet vanzelf. Dat weten de medewerkers van het Taalhuis maar al te goed.

Geletterd opgroeien betekent dat (jonge) kinderen voldoende taalaanbod krijgen om wat ze horen en later leren lezen te begrijpen. Om wat ze denken en voelen te vertellen. Maar ook dat zij de ingewikkelde samenleving kunnen begrijpen. Het helpt wanneer ouders, verzorgers en opvoeders kinderen daarnaast ondersteunen om op hun mening en gedachten te reflecteren. Zodat kinderen zich bewust zijn wanneer hun mening en gedachten helpend zijn. Of wanneer die mening en gedachten misschien juist in de weg staan.

De gemeente Hoogeveen werkt samen met organisaties, partners én het Taalhuis aan een plan. Een plan voor een gemeentelijke gezinsaanpak (GGG). Een aanpak om geletterd opgroeien mogelijk te maken. Daarom helpt Stichting Lezen en Schrijven samen met de Koninklijke Bibliotheek alle gemeentes in Nederland met een stappenplan en bouwstenen om deze GGG beleidsmatig uit te werken.

Op 15 april organiseert het Taalhuis een bijeenkomst om ideeën voor dit plan op te halen. Die bijeenkomst is in de Bibliotheek van 17.00 tot 20.30 uur.

De bijenkomst is voor leerkrachten en andere professionals maar ook voor ouders of verzorgers van (jonge) kinderen. Iedereen die wil meepraten, kan zich aanmelden via taalhuis@bibliotheekhoogeveen.nl.

Let op: Graag aanmelden vóór 10 april. De bijeenkomst start met een stamppotbuffet.

 

Wanneer?

15 april 2024, 17.00 – 20.30 uur

Waar?

Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27

 

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekhoogeveen.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen