Algemeen

Succesvolle Girls’Day om meisjes te enthousiasmeren voor techniek

HOOGEVEEN –  Rond de zeventig vmbo-leerlingen van Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos werden weer ondergedompeld in de wereld van techniek tijdens Girls’Day in Hoogeveen, een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs en Alfa-college. De naam zegt het al: een dag om jonge meisjes kennis te laten maken met en te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.

 

Girls’Day is een landelijk, jaarlijks terugkerend evenement waarbij bedrijven in heel Nederland hun deuren openen voor meisjes van 10 tot 15 jaar. In Hoogeveen werd het georganiseerd door het Alfa-college in samenwerking met de bedrijven Distrivers, Ter Stege, Vepa, Betech Group en HuneBouw. De meisjes konden meedoen aan interessante workshops, kennismaken met vrouwelijke studenten en medewerkers uit de sector, en meer leren over beroepen in de bèta/techniek.

Lynn (13) en Elin (12) van Wolfsbos vonden het leuk dat ze bij bedrijven en beide locaties van Alfa-college konden binnenkijken: “Tijdens Girls’Day vinden we het vooral leuk om iets te doen en bezig te zijn. Het 3D-tekenen bij de opleiding Bouwkunde vonden we allebei echt heel leuk!”

De belangrijkste boodschap van de dag was volgens Gea (19), student Allround constructiewerker: “Trek je niets aan van wat andere mensen ervan vinden, en kies vooral voor wat je zelf leuk vindt”.

Aankomende evenementen