Foto: Pixabay
Algemeen

Subsidie waterstofvulpunt in Hoogeveen

Hoogeveen – Om het rijden op waterstof in Drenthe te stimuleren willen Gedeputeerde Staten een subsidie beschikbaar stellen voor de realisatie van waterstofvulpunten. Het gaat om een bedrag van € 250.000 waarmee vijf vulpunten kunnen worden geplaatst in Peize, Assen, Beilen, Hoogeveen en Nieuw- Amsterdam.

De verwachting is dat realisatie van de vulpunten start in augustus 2020 en dat de eerste waterstofauto’s er begin 2021 gebruik van kunnen maken. Hiermee ontstaat een dekkend netwerk in de provincie. “Een mooie ontwikkeling, die aansluit op het in gebruik nemen van vier waterstofauto’s door de provincie voor dienstreizen van medewerkers. Als provincie gaan we er zeker gebruik van maken. En ik zou het heel mooi vinden als velen dit voorbeeld volgen om zo de ontwikkelingen op het gebied van waterstof ook te ondersteunen en stimuleren”, aldus gedeputeerde Tjisse Stelpstra.  De subsidie wordt definitief beschikbaar gesteld als Provinciale Staten ook in kunnen stemmen met het voorstel.

Zesde waterstofvulpunt

Het netwerk van waterstofvulpunten wordt aangevuld met een zesde vulpunt bij installatiebedrijf Vriend in Coevorden. Dit bedrijf, zou het vulpunt al in mei in gebruik nemen, maar vanwege de coronacrisis heeft dit vertraging opgelopen. De verwachting is nu dat het waterstofvulpunt in augustus wordt geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen