Algemeen

Subsidie vanuit fonds Vitaal Platteland Onderduikersmuseum De Duikelaar

Hoogeveen – Dit jaar zijn 9 aanvragen ingediend voor subsidie vanuit het fonds Vitaal Platteland. De subsidie is bedoeld om initiatieven te steunen die bedoeld zijn om de leefbaarheid in en om de Drentse dorpen te versterken. Eén van de aanvragen wordt bij deze eerste ronde 2019 gehonoreerd.

Ontmoetingsplek voor iedereen

Dat is het Onderduikersmuseum De Duikelaar voor het realiseren van een ontmoetingsplek voor iedereen. Het museum is gelegen aan drie wandelroutes en twee fietsroutes. Het wil een rustpunt creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat kunnen inwoners zijn van Nieuwlande, bezoekers van het museum en voorbij komende wandelaars en fietsers. Het is niet de bedoeling dat de ontmoetingsplek een onderdeel wordt van het museum, wel hoopt het museum dat bezoekers aangezet worden tot nadenken.

Hier komt in co-creatie (vrijwilligers, organisaties, overheden) een initiatief tot stand dat de leefbaarheid van het dorp een impuls geeft en ten goede komt aan de totale dorpsgemeenschap.
De voorzitter van het bestuur ontving gisteren van wethouder Erik Giethoorn de cheque van €10.500.

Beoordeling door inwoners

In 2019 is het platteland voor de vierde keer uitgenodigd om initiatieven in te dienen die de leefbaarheid versterken. Ook dit jaar heeft de commissie Vitaal Platteland, waarin 3 bewoners uit Hoogeveen zitting hebben, de verzoeken beoordeeld en van advies voorzien. Daarbij vormen de provinciale voorwaarden en de gemeentelijke voorwaarde het kader.

Nu is het startsein voor de tweede aanvraagronde 2019

De gemeente roept de dorpen op om tot 15 oktober 2019 opnieuw aanvragen in te dienen. De belangrijkste voorwaarden voor subsidie toekenning zijn: het initiatief versterkt de leefbaarheid, vrijwilligers helpen bij het realiseren, het mag geen aanvulling van een exploitatietekort zijn, en het initiatief komt ten goede aan de hele dorpsgemeenschap, niet aan een individu. De gevraagde subsidie moet meer dan € 3.000,- zijn.

Wethouder Erik Giethoorn: ‘Samen met de dorpen willen we de leefbaarheid versterken. Daarom doen we weer een oproep opnieuw aanvragen in te dienen. Uw initiatieven zijn van harte welkom!’

Bij de aanvraag wordt een begroting gevoegd. Een eenvoudig aanvraagformulier wijst u de weg. Die kunt u ontvangen door een email te sturen aan g.lunsing@dewoldenhoogeveen.nl

foto: DN deNieuwslander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen