Algemeen

Stichting Het Minimaatje Maatje introduceert spaarkringen in Hoogeveen.

Hoogeveen-Voorzitter Marrie Oelen en Jessica Kriekjes van stichting “Het Mini Maatje” hebben een cursus gevolgd om spaarkringen uit te zetten wat wordt ondersteund door Cash2Grow gedurende 8 maanden.

Daarna krijgt het Mini Maatje een certificaat en zijn ze bevoegd om zelf spaarkringen uit te zetten in Hoogeveen alsook in Drenthe.

Spaarkring is bedoeld om mensen bewust te maken van leren te sparen op een leuke manier.
Hiervoor bepaald de groep zich daarvoor hebben aangemeld hoeveel geld de inleg wordt om te sparen, maar ook wat voor doel ieder van de spaargroep ermee wil bereiken als einddoel.

De missie volgens Cash2Grow waar ze voor staan is het promoten van spaarkringen voor mensen met een krappe beurs zodat je sociaal en financieel weerbaarder worden.

Spaarkring is een spaarkring wat kan met hele kleine bedragen. Het gaat niet om hoeveel je spaart maar om de mindset om te gaan sparen.
Spaarkring is een zelfhulpgroep, met onderlinge steun tips en ervaringen van anderen om financiële problemen te voorkomen of ze aan te pakken voordat te groot worden.
De bedoeling is ook dat de leden elkaar inspireren om geld opzij te zetten voor iets wat ze graag willen, zoals bv een vakantie, een wasmachine, een meubelstuk e.d.

De groep bestaat meest uit ongeveer 8 á 10 personen. Ieder krijgt zijn of haar functie en na 8 maanden kan en mag de deelnemers ook dezelfde cursus volgen en zo verspreid de spaarkring zich hopelijk door heel Drenthe.

Gisterenavond was de eerste avond en introduceert stichting “Het Mini Maatje” de eerste spaarkring voor de aangemelde deelnemers.
Elke deelnemer krijgt een spaarboekje met een spaarpot, een leuke informatie map met handige tips en worden begeleid door Marrie Oelen en Jessica Kriekjes, een gezellige leerzame avond met een geweldig doel.

Voor opgave kunt u zich aanmelden bij info@hetminimaatje.nl Deelname is gratis.

Foto’s: Paula Bansema

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen