Stichting De Regenboog voor Gambia houdt sponsoravond

Hoogeveen – Stichting De Regenboog voor Gambia gaat een uitbouw realiseren van de in april van dit jaar geopende medische post (ziekenhuis) in Bafuloto in Gambia. Dit is mogelijk dankzij de vele giften die de stichting mocht ontvangen en dankzij de goede verkopen van  boeken en 2e hands goederen in de kerk in Pesse, die elke zaterdag open is en de moeite waard is te bezoeken.

Alhoewel het geld nog niet bij elkaar is, gaat de stichting zich inzetten om een wachtruimte en uitbreiding te realiseren. Vele dorpelingen, ook van omliggende dorpen, komen naar de medische post voor een behandeling. In dit ziekenhuis hoeven de mensen niet te betalen. In de andere ziekenhuizen moeten ze een kleine bijdrage betalen om een behandeling te krijgen.

Vanaf de opening afgelopen april, is de belangstelling zeer groot om deze medische post te bezoeken. De bevolking vindt het een voorrecht dat de stichting daar deze medische post heeft gebouwd. De Stichting De Regenboog voor Gambia houdt allerlei acties om het geld bij elkaar te krijgen. Zo is er op 23 september a.s. in de Molenhoeve te Echten een diner-sponsoravond waarvoor zich nog 15 personen kunnen opgeven. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze prachtige en kleurrijke avond. Kosten 50 euro (4-gangen dinerbuffet en twee drankjes). Opgave bij Leny Annen, tel.: 0528-265003.