Algemeen

Sportdebat Hoogeveen op woensdag 2 maart: ook jij kan meedoen

Hoogeveen -Op woensdag 2 maart a.s. organiseert de Stuurgroep Sportakkoord Hoogeveen een lokaal sportdebat namens de Hoogeveense sportaanbieders, onderwijs, welzijn en zorg.

Doel van de bijeenkomst is om lokale politici te laten debatteren met vertegenwoordigers van lokale sportclubs over de kansen voor de sport voor de komende collegeperiode 2022 – 2026. Ben je een bestuurder, vrijwilliger, ondernemer, sporter, kandidaat-gemeenteraadslid of gewoon een geïnteresseerde? Je bent van harte welkom!

Tijdens het sportdebat geven kandidaat-gemeenteraadsleden hun visie op het lokale sport- en beweegbeleid voor de komende vier jaar. Welke lijsttrekker of kandidaat-gemeenteraadslid wil de komende collegeperiode écht werk maken van een vitale sport- en beweegsector, vitaliteit en gezonde leefstijl, inclusie en participatie, inspirerende evenementen, sportieve generatie, duurzame sportaccommodaties en een beweegvriendelijke buitenruimte? Wie heeft het allesomvattende plan om Hoogeveense inwoners weerbaarder en gezonder te maken?

De waarde van sport en bewegen
De Stuurgroep Sportakkoord Hoogeveen gaat voor een prominente plek op de politieke agenda en positie in het collegeakkoord en pleit voor goede investeringen in de sport- en beweegsector. Elke geïnvesteerde euro in sport en bewegen levert minimaal 2,5 euro aan maatschappelijk rendement op. Sport verbroedert niet alleen, het vergroot ook de kwaliteit van leven, laat ziekteverzuim dalen, arbeidsproductiviteit stijgen, levensverwachting groeien en draagt bij aan een positieve gezondheid. Kortom, sport en bewegen zijn geen kostenpost, maar een investering in een sterke en vitale maatschappij. Investeren in sport en bewegen is dus investeren in een gezond en energiek Hoogeveen.

Onderstaande personen vormen gezamenlijk de Stuurgroep Sportakkoord Hoogeveen:
Hans Slender          Kenniscentrum Events
Henk Jan Regeling    Voorzitter Roeivereniging HRV De Compagnie
Hans de Lang          SportDrenthe / Stichting Sport en Beweeg
Vincent Martijn        Voorzitter TC De Weide
David Wassenaar     Eigenaar camping en groepsaccommodatie Oosterweide
Harold Wassink        Teamleider sportfunctionarissen SWO De Wolden Hoogeveen
Koert Thalen            Coördinator Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe
Jaap Scholing          Clusterleider sport Roelof van Echten College

Kiessport.nu
Bent u benieuwd wat de Hoogeveense partijen schrijven over sport en bewegen in hun verkiezingsprogramma’s? Op de website van Kiessport.nu (www.kiessport.nu) is een overzicht gemaakt van sport in de verkiezingsprogramma’s per Drentse gemeente. Bij steeds meer inwoners (ook de kiezers voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022) heeft gezond leven – en daarmee bewegen en sporten – een prominente plaats in hun leven. In een vergrijzende samenleving en bij een crisis als de Covid-19 pandemie wordt meer en meer een beroep gedaan op eigen vitaliteit en van die van familie en/of buren. Vitaliteit wordt de belangrijkste economische factor, sport (en bewegen) de belangrijkste grondstof voor deze vitaliteit. Laat de periode waarin we nu zijn beland zich juist kenmerken door een pandemie van het COVID-19 virus. Een periode die een aanslag was op onze vitaliteit, maar ook duidelijk heeft gemaakt dat met sport en bewegen uw gemeente nog beter maken nu nog belangrijker is dan ooit.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen