Speel mee in Hoogeveense ‘Scrooge’

Hoogeveen – Het Hartje Winter Festival Hoogeveen gaat een nieuwe uitdaging aan met een eerste eigen productie. Gekozen is voor Scrooge, naar het bekende kerstverhaal van Charles Dickens. De organisatie is op zoek naar 18 enthousiaste spelers van 10 tot en met 70 jaar die van acteren, zingen en stevig repeteren houden. Aanmelden voor de audities op vrijdag 20 en zaterdag 21 september kan tot 19 september via het aanmeldformulier op ontdekscala.nl en detamboer.nl. Voor wie doorgaat, naar aanleiding van de audities, bedragen de deelnamekosten tot 21 jaar € 60,- en vanaf 21 jaar € 90,-. Scrooge is te zien op 21, 22, 23 en 24 december 2019 in Theater De Tamboer. Alle informatie is te vinden op de websites van Scala Centrum voor de Kunsten en Theater De Tamboer.  

Eerste eigen productie Hartje Winter Festival Hoogeveen


De regie van de Hoogeveense Scrooge is handen van Gerrit Jan Rutgers, hij vertelt: ‘Scrooge is een prachtige, sfeervolle familievoorstelling met zang en live muziek. We hebben gekozen voor een intieme setting waarbij maximaal 80 bezoekers op het toneel van de Passagezaal plaatsnemen. In het verhaal wordt de gemene Ebeneezer Scrooge op kerstavond bezocht door geesten van het verleden, het heden en de toekomst. Na een wonderlijke, huiveringwekkende nacht ontwaakt hij als een andere man.

Audities
We hopen veel amateuracteertalent enthousiast te maken om te auditeren voor een rol. Er zijn rollen voor alle leeftijden. We zoeken onder meer vier spelers die Scrooge vertolken in de verschillende fases van zijn leven. Nadat mensen zich hebben aangemeld, ontvangen ze informatie om zich voor te bereiden op de audities. De repetities starten op 2 oktober en zijn op woensdagavond van 18.30 tot 20.15 uur. Daarnaast zijn er nog twee repetities op zaterdagochtend 16 november en 7 december.’.

 

Muzikanten
Ook muzikanten die op goed niveau gitaar, piano of dwarsfluit spelen kunnen zich aanmelden om mee te spelen in het orkest. Zij kunnen contact opnemen via 06-41116498.

Hartje Winter Festival
Onder de titel Hartje Winter Festival bieden Theater De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek Hoogeveen / de Verhalenwerf en Het Podium elk jaar een sfeervol winters programma in de tweede helft van december.