Algemeen

Schrijfactie Write for Rights in de Bibliotheek Hoogeveen

Schrijfactie Write for Rights in de Bibliotheek Hoogeveen

Hoogeveen-Amnesty zet zich jaarlijks in om rond de Internationale Dag van de Rechten van de Mens een schrijfactie te organiseren. Deze actie staat beter bekend als Write for Rights. Op zaterdag 10 december organiseert de werkgroep van Amnesty Hoogeveen Write for Rights in Bibliotheek Hoogeveen.

Tijdens de actie zetten de deelnemers zich in voor een aantal mensen wereldwijd wiens mensenrechten worden geschonden, zoals gewetensgevangenen. De brieven worden opgestuurd naar de autoriteiten van de landen om zo bewustheid te creëren en hen onder druk te zetten. Daarnaast kan men kaarten sturen naar de mensen zelf om hen steun te geven. Deze mensen hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruik maakten van hun recht om te demonstreren. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft.

Write for Rights wordt op zaterdag om 13.00 uur geopend door burgemeester Karel Loohuis in Bibliotheek Hoogeveen. Amnesty nodigt een ieder die mensenrechten een warm hart toedraagt uit om te komen schrijven.

Ben je niet in de gelegenheid om mee te schrijven, vraag dan een schrijfpakket aan. Dit kan onder vermelding van je naam en adres bij Hilde Kerssies (secretaris Amnesty Hoogeveen), e-mailadres: hildekerssies@gmail.com en telefoonnummer: 0528-277345.

Datum en locatie

10 december, 13.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekhoogeveen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen