Scholen schenken € 1.127,50 aan Jonge Mantelzorgers Hoogeveen

“Geweldig, ik ben er stil van”, zegt Ilja van Hasselt, mantelzorgconsulent bij Stichting Welzijnswerk (SWW) in Hoogeveen. Afgelopen week nam zij een cheque ter waarde van € 1.127,50 in ontvangst. “Deze bijdrage van PricoH, RENN4 en het Roelof van Echten College (RvEC) maakt het mogelijk dat we iets leuks kunnen organiseren voor de jonge mantelzorgers in de gemeente Hoogeveen. Na de heftige coronatijd kijken we daar erg naar uit!” 

 

Jonge mantelzorgers zijn kinderen die opgroeien in een gezin met een langdurig zieke of gehandicapte (groot)ouder, broer of zus. “Bij SWW Hoogeveen zijn zo’n 180 kinderen aangemeld, vooral in de leeftijdscategorie van zes tot en met zestien jaar. Vanuit SWW vinden we het belangrijk om er voor hen te zijn. We luisteren naar hun verhaal, geven informatie en helpen oplossingen te vinden. Ook organiseren we activiteiten om even afstand te nemen van de thuissituatie. Tijdens die activiteiten ontmoeten de jonge mantelzorgers elkaar. Dat is waardevol en gezellig. De prachtige bijdrage van de scholen gaan we zeker gebruiken voor een mooie activiteit.”

 

Samen sterk voor elk kind

PricoH, RENN4 en het RvEC maken zich samen sterk voor elk kind. De scholen werken samen om de leerloopbaan van iedere leerling zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. “Ook voor de jonge mantelzorgers in Hoogeveen hebben we onze krachten gebundeld”, zegt Nienke Lotterman, die vanuit het RvEC betrokken is. “Alle medewerkers van PricoH, RENN4 en het RvEC hebben muntjes gekregen waarmee zij zelf een attentie konden samenstellen bij lokale ondernemers. Ook was het mogelijk om de muntjes te doneren aan het goede doel: jonge mantelzorgers in Hoogeveen. PricoH, RENN4 en het RvEC zijn blij om met deze bijdrage iets extra’s te kunnen betekenen voor kinderen voor wie een gezellige activiteit buiten huis een welkome afleiding kan zijn.” ​