RvEC meldt overlijden leerling Luuk Bruinenberg

Hoogeveen: Het Roelof van Echten College is met de onderstaande verklaring gekomen in verband met het overlijden van de 15-jarige Luuk Bruinenberg. Hij werd afgelopen maandag, onderweg naar een schoolkamp, onwel en moest worden gereanimeerd.

“Vanmorgen hebben wij het droevige bericht ontvangen dat onze leerling Luuk Bruinenberg is overleden. Luuk heeft afgelopen maandag een hartstilstand gehad tijdens het schoolkamp, waarna hij is gereanimeerd en met de ambulance overgebracht is naar het ziekenhuis in Groningen. Hoewel de eerste signalen op herstel positief waren, is Luuk vanochtend alsnog overleden.

Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de ouders, broers en overige familie van Luuk. Alle leerlingen van locatie Eduwiek zijn mondeling geïnformeerd door hun docent. We bieden hen de mogelijkheid om op school hulp en ondersteuning te krijgen bij het verwerken van dit verdrietige nieuws. In een stiltehoek in de school gedenken we Luuk. Leerlingen kunnen hier een persoonlijke boodschap achterlaten.

De geplande activiteiten voor morgen op Eduwiek gaan niet door. Leerlingen mogen uiteraard naar school komen, waar opvang zal zijn en de gelegenheid is om naar de stilteruimte te gaan.”