Algemeen

Rondetafelgesprek over Prostaatkanker

Woensdag 17 april organiseert het Toon Hermans Huis Drenthe samen met de Prostaatkankerstichting een steungenoten bijeenkomst. (Ex)-patiënten, naasten en mensen die meer over het omgaan met prostaatkanker willen weten, zijn van harte welkom.

 

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar krijgen ruim 14.000 mannen in Nederland deze diagnose. Ongeveer 1 op de 10 mannen krijgt ooit in zijn leven prostaatkanker. Het aantal is de afgelopen 25 jaar gestegen van ongeveer 4.000 naar 14.500 in 2023.

 

De impact van elke vorm van kanker op je leven en op dat van je naasten is enorm. Hoe ga je daarmee om en hoe pak je je leven na een behandeling weer op? Prostaatkanker kan lichamelijke en emotionele gevolgen hebben, zoals vermoeidheid of seksuele problemen. Dat heeft invloed op je dagelijks leven, op je werk, je functioneren of op je relatie. Het kan helpen om te weten hoe anderen die gevolgen (hebben) ervaren en daarmee omgaan.

 

Net als bij veel andere ziekten gaat de aandacht van zorgverleners met name uit naar de patiënt. Dat is niet verwonderlijk: hij of zij is degene die ziek is, die de behandelingen moet ondergaan. Maar prostaatkanker heeft ook grote impact op het leven van de partner. Niet altijd wordt daar over gepraat, terwijl die behoefte er wel kan zijn.

 

Onder deskundige begeleiding vanuit de Prostaatkankerstichting komen tijdens het rondetafelgesprek diverse onderwerpen aan bod. Ervaringen en tips worden uitgewisseld met het enige doel elkaar te helpen. Praten over kanker helpt, je hoeft het niet alleen te doen.

 

Woensdag 17 april 19.30-21.30 uur (welkom vanaf 19.00 uur) Toegang is gratis. Locatie: Toon Hermans Huis Drenthe, Centrum voor leven met en na kanker. Het Klooster, Brinkstraat 5, Hoogeveen. Aanmelden via info@thhd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen