Algemeen

Repair Café Hoogeveen op zaterdag 25 mei

Komende zaterdag, 25 mei, is er van 11.00 tot 15.00 uur weer Repair Café in kringloopwarenhuis Het Goed aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen. De vrijwilligers van Repair Café Hoogeveen zitten al sinds oktober 2012 op de laatste zaterdag van de maand voor u klaar in Het Goed. En hebben, al dan niet samen met bezoekers, in al die jaren vele reparaties uitgevoerd.

Dankzij de 3.159 Repair Cafés overal ter wereld blijven spullen langer bruikbaar en is weggooien vaak niet nodig. Hierdoor wordt de hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken beperkt, net als de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij. Maar het Repair Café wil u ook graag laten zien dat repareren leuk is en vaak makkelijker dan u misschien denkt. Dus lukt reparatie u niet zelf, ga dan eens langs bij een Repair Café, hopelijk lukt het daar wel! 

En bent u tevreden over reparatie of advies, dan staat er een potje op tafel bij de gastvrouw van het Repair Café voor een bijdrage, waarmee bijv. ontbrekend gereedschap of naaigerei aangeschaft kan worden.  

Aankomende evenementen