Algemeen

Renovatie van duplexwoningen bij het ‘oude Jannes van der Sleedenhuis op schema

Hoogeveen – In de parkachtige omgeving bij het stationsgebied wil Woonconcept 41 nieuwe eengezinswoningen bouwen en 42 duplexwoningen opknappen.  Het geheel bestaat uit hoogbouw en duplex aanleunwoningen. Woonconcept heeft  gekozen voor een complete revitalisatie van het gebied, deels bestaand uit sloop-nieuwbouw en deels bestaande uit een grondige renovatie van 42 van de 56 duplex woningen.

Eerste woningen in de verhuur
Als alle werkzaamheden op schema blijven  gaan in september gaan alle 42 opgeknapte 1- en 2 persoonswoningen  in de verhuur via www.thuiskompas.nl.

Oude Jannes begrip in Hoogeveen
In 2005 heeft Woonconcept het Jannes van der Sleedenhuis, in de volksmond Oude Jannes genoemd, gekocht. Een gerespecteerde en geliefde locatie, die een belangrijke rol speelde in de ouderenzorg in Hoogeveen. Het hoofdgebouw en de zusterflats zijn nu niet meer in gebruik als zorglocatie. De bewoners van het hoofdgebouw zijn verhuisd naar nieuwbouw, die voldoet aan de eisen van deze tijd. “Helaas kunnen we het hoofdgebouw niet op zo’n manier renoveren dat het geschikt wordt als woonruimte voor de sociale verhuur. De investeringen die we moeten doen om er bijvoorbeeld appartementen van te maken, zijn dusdanig dat de woningen niet meer in aanmerking kunnen komen voor sociale verhuur. En wij zijn er als woningcorporatie juist om mensen met een kleinere portemonnee te helpen aan een goede, betaalbare woning”, licht asset manager Fokje Siderius van Woonconcept toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen