RegioRadio onderwerpen ‘Geweld tegen vrouwen’ en ‘Gedichtenpad’

Hoogeveen: Het RegioRadio programma van Radio Hoogeveen heeft deze week aandacht voor een actie van de Soroptimistenclub de Reestlanden. In negentig landen wereldwijd wordt vanaf 25 november, Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, 16 dagen lang uitgebreid aandacht besteed aan de campagne ‘Orange the World’.

Zo ook in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden, waar leden van Soroptimistclub De Reestlanden op pad gingen om mensen te fotograferen met een oranje sjaal of stropdas om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Esther Aarse gaat vertellen op welke manier de Soroptimisten proberen geweld tegen vrouwen te verminderen en te voorkomen.

Om 18.30 uur zal er een gesprek volgen met Delia Bremer. Zij is betrokken bij het steeds langer wordende Gedichtenpad in Hoogeveen dat, wie weet, ooit wel Nieuweroord gaat bereiken.

Heeft u nieuws uit uw dorp of wijk en wilt u daarover komen vertellen op de radio? Stuur een mail naar redactieregioradio@gmail.com

RegioRadio is is iedere donderdag te beluisteren van 18.00 uur tot 19.00 uur via de radio op 106.8fm in de ether en 104.1fm op de kabel. U kunt ook online luisteren via www.radiohoogeveen.nl