Regionieuws Hoogeveen zoekt foto’s van lokale bedrijven

Hoogeveen – Regionieuws Hoogeveen is bezig met het opmaken van een nieuwe map met stockfoto’s van belangrijke gebouwen in Hoogeveen. Daarom doen wij vandaag de oproep aan lokale bedrijven in Hoogeveen om een goede kwaliteit, horizontale foto van hun bedrijvenpand in te sturen.

Wat zijn stockfoto’s?

Stockfoto’s zijn rechtenvrije foto’s die door Regionieuws Hoogeveen worden gebruikt in berichtgevingen waarbij geen andere foto’s beschikbaar zijn. Van veel belangrijke gebouwen in Hoogeveen hebben wij bruikbare foto’s die regelmatig gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld het Gemeentehuis, Compagnieshuis, De Cascade, NS Station, etc. Van veel andere gebouwen in Hoogeveen -met name bedrijven- hebben wij geen geschikte stockfoto’s.

Waarom vragen wij deze foto’s?

Soms worden er berichten ingestuurd zonder bijhorende foto’s of zijn foto’s niet geschikt als uitgelichte afbeelding bij een artikel. Stockfoto’s zijn dan handig om toch een geschikte foto bij berichtgevingen te kunnen voegen. Van veel andere belangrijke gebouwen in Hoogeveen hebben wij geschikte stockfoto’s, maar van veel bedrijvengebouwen in de Gemeente Hoogeveen nog niet. Daarom doen wij vandaag de oproep naar geschikte foto’s hiervoor.

Hoe kunnen stockfoto’s ingestuurd worden?

Zeker als bedrijf is het belangrijk om goede promotie te krijgen. Een goede kwaliteit foto is daarbij heel belangrijk: het geeft vaak een eerste indruk van een bedrijf. Daarom hebben wij bij Regionieuws Hoogeveen een aantal tips om een goede stockfoto te maken voor uw bedrijf:

  • Maak de foto met een goede camera: Een spiegelreflexcamera of een moderne mobiele telefoon.
  • Kies een goede dag uit: Regen en donkere dagen kunnen de foto negatief beïnvloeden, tegen de zon in fotograferen ook.
  • Maak een horizontale foto: Verticale foto’s zijn moeilijk bruikbaar door veel mediakanalen.
  • Zorg dat het gebouw goed zichtbaar is: Een foto van het hele gebouw is wenselijk, maar zorg in elk geval dat zichtbare logo’s op het bedrijfsgebouw duidelijk zichtbaar zijn.
  • Neem de tijd: Als u meerdere foto’s maakt over meerdere dagen, heeft u een grotere kans dat u een mooie foto kunt maken van het gebouw. Ga er goed voor zitten om de foto’s na te kijken en maak eventueel meer foto’s wanneer u niet tevreden bent.

Wanneer u een geschikte foto heeft waar u tevreden mee bent, kunt u deze opsturen naar office@regionieuwshoogeveen. Dit is het mailadres van onze Commisaris ICT, die de stockfoto’s eventueel nog kan nabewerken voor u en kan schalen naar het juiste formaat voor uitgelichte afbeeldingen op onze website. Daarna worden de foto’s in de juist map voor stockfoto’s plaatsen op onze webserver.