Algemeen

Reageren op artikelen kan alleen nog via facebook

Na het overgaan van Regio Hoogeveen naar Regionieuws Hoogeveen is de mogelijkheid om te reageren op de site altijd gebleven. Gewoon omdat men dat zo gewend was.

Maar sinds afgelopen week is deze mogelijkheid van de site verdwenen. Hier zijn een aantal redenen voor. Wij als beheerders waren verantwoordelijk voor wat over het algemeen anonieme reageerders op de site zetten. Omdat we vrijwilligers zijn en het naast onze baan doen, hebben we niet dag en nacht de tijd om dit te controleren. Hiervoor hadden we een sterk filter die de meeste ”verboden” woorden en reacties er automatisch er tussen uit haalde. Ook was de mogelijkheid om te reageren de laatste jaren al flink ingehaald door het facebookaccount van regionieuws Hoogeveen. Door de mogelijkheid reacties uit te zetten konden alle accounts worden verwijderd en dit waren toch al voor 80% zogenaamde spam accounts. Zo is er ook is er nu een klein stukje minder dataverkeer.

De mogelijkheid om te reageren is natuurlijk altijd nog mogelijk via facebook, waar reageerders geheel zelf verantwoordelijk zijn voor hun reactie. Maar ook hier zitten sterke filters ingebouwd zodat de meeste (scheld)woorden worden herkend en automatisch door facebook worden verborgen of verwijderd, dit is net zo voor linkjes die worden geplaatst. Zo houden we het voor alle lezers prettig

Aankomende evenementen