Algemeen

Praat je mee over beleid voor kleine windmolens in de gemeente Hoogeveen?

Hoogeveen – De overgang naar volledig duurzame energiebronnen is een grote, gezamenlijke opgave. In de gemeente Hoogeveen hebben we de afgelopen jaren grote stappen gezet in het opwekken van elektriciteit met behulp van zonnepanelen. Momenteel werkt de gemeente aan beleid om het mogelijk te maken energie uit wind op te wekken.
Het gaat hierbij om windturbines met een maximale as-hoogte van 15 meter die voornamelijk in de energievoorziening van het eigen bedrijf of buurt kunnen voorzien. De afmetingen van deze turbines passen goed in het landschap en hebben minder effect op de omliggende omgeving dan grote windmolens.
Wil je meedenken over beleid voor kleine windmolens? We nodigen je graag uit om deel te nemen aan onze online bijeenkomst hierover op woensdag 7 oktober van 13.30 tot 15.30 uur. Tijdens de bijeenkomst geven we een impressie van de windmolen. Ook geven we een toelichting op de stand van zaken van het beleid voor kleine windmolens in Hoogeveen. Als je live deelneemt, kun je reageren en vragen stellen. De bijeenkomst wordt opgenomen voor belangstellenden die niet live kunnen deelnemen.
Wil je deelnemen aan deze sessie of wil je later terugkijken? Dit kun je aangeven door te mailen naar info@groenemorgenhoogeveen.nl. Je ontvangt dan een bevestigingsmail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen