Posterproject brengt de straat samen met kerst

T’is niet anders, we moeten ons aanpassen aan dit coronatijdperk. Ook met de kerst. Voor Miriam Bussemaker uit Geesbrug is dat geen probleem. Ze deed een beroep op haar creatief vermogen en koppelde er ook nog eens een sociaal doel aan: een leuke Kerst activiteit die eenvoudig is te organiseren in je straat. “Met de straat, dorp of wijk bestel je posters in kerstsfeer met elk een doe- quiz- of kijkvraag. De posters zijn kant-en-klaar en kun je de avond voor kerst ophangen.”

 

Het complete pakket, dat bestaat uit 22 posters op A3-formaat, is voor € 29,50 te bestellen op www.leukekerst.com. Dat is inclusief verzendkosten, een uitnodigingsbrief voor de buren en een beknopte handleiding. “Je kunt het verder zo leuk maken als je wilt. Deel warme chocomelk uit, loof prijzen uit of zet iets sfeervols bij de poster. Alles kan!”

 

Illustrator Miriam Bussemaker uit Drenthe is rond de kerst altijd volop bezig.  “Wat ik normaal doe in de tijd voor kerst? Dan begeleid ik de schoolkerstband, speel ik in kerken voor senioren op kerstmiddagen, bezoek ik een kerstconcert, volg ik een kerstworkshop… te veel om op te noemen. Maar alles waar ik graag naartoe ga is tijdelijk gestopt.”

 

Tijd over zou je zeggen, maar niet voor Miriam. Met veel zorg en techniek ontwierp de illustrator kerstposters met daarop een leuke quizvraag, een klein spelidee of een mooie opdracht. “De illustraties zijn gemaakt met ecoline techniek. Die is tijdrovend, maar geeft zo’n mooi resultaat! Dit alles om je buren straks toch persoonlijk een fijne Kerst te kunnen wensen en ook om er even uit te zijn. Maar vooral om kerst een beetje sprankelend te maken,” vervolgt Miriam. “Je hoeft alleen als buren een avond rond kerst vast te leggen, alle buren op de hoogte te brengen en de posters in je straat uit te delen. Een verantwoorde activiteit in de buitenlucht, coronaproof en dichtbij huis wat gezelligheid!”