Pokerrun MC Motorhead verrast Servicegroep Vanboeijen met gebak

H oogeveen – De cliënten van de servicegroep van Van boeijen (vanboeijen.nl) werden 11 mei verrast met gebak door de Pokerrun Commissie van MC Motorhead. De servicegroep zit in het Multifunctioneel Centrum de Magneet in Hoogeveen. Het gebak is gesponsord door eet- en drinkhuis De koffiepot aan de Hoofdstraat.

MC Motorhead organiseert 9 juni de 7e Pokerrun. Voor dit evenement hebben de motorboys 7500 kaarten in enveloppen nodig. De cliënten van de servicegroep vinden dit ‘Mooi Werk’ en hebben hier een flinke dagbesteding aan. En ze zijn zo fanatiek dat ze graag meerdere pokerruns per jaar willen hebben.

Het goede doel van de 7e Pokerrun

Het doel van de Pokerrun is motorrijden, dus haal de motor uit de schuur en ga lekker toeren, van club naar club. Het doel daaraan verbonden is het inzamelen van geld en om hier iets mee te doen wat anderen goed kunnen gebruiken. Het eerste doel was KiKa. De jaren daarop heeft pokerrun de Opkikker gesponsord. Beide goede doelen doen iets voor kinderen.
Toch groeide bij de organisatie de onvrede dat ze het niet zelf in de handen wat er mee gebeurde. Het was niet tastbaar en ze zagen het niet terug. In 2017 heeft pokerrun  het daarom anders aangepakt. Ze hebben contact gezocht met de kinderafdeling van ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en gevraagd wat ze voor de kinderen konden betekenen. Dit resulteerde in een tweetal projecten en wat losse spullen.  Deze aanpak is het bestuur van  Pokerruncommissie goed bevallen. Hiermee zien de vrijwilligers wat er met het geld gebeurd en we weten waar het blijft. Er blijft niets aan de spreekwoordelijke strijkstok hangen.
Voor 2018 is het helaas niet gelukt om een zelfde soort sponsoring doel te vinden als 2017. Pokerrun gaat nu stichting Vakantievreugd  helpen. Dit is een non-profit organisatie die (vakantie)reizen organiseert voor gehandicapten.