Passie bij voorrondes Skills Heroes vakwedstrijden Alfa-college

Hoogeveen: Op 16 en 17 oktober vonden de voorrondes van de Skills Heroes vakwedstrijden plaats op het Alfa-college. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden. Per vakgebied gingen studenten in Hoogeveen, Hardenberg en Groningen de strijd met elkaar aan. Twee winnaressen volgen hun opleiding in Hoogeveen.

Twee studenten uit Hoogeveen gaan door naar volgende ronde

Mieke van den Broek, coördinator Skills Heroes op het Alfa-college: “Wat je vooral voelt tijdens deze voorrondes is de passie die de studenten hebben voor het vak. Je ziet ze vol overgave en concentratie de opdrachten uitvoeren. Dat maakt ons als Alfa-college natuurlijk erg trots.”

Wedstrijd kappers in volle gang, winnares Maaike in het midden

Winnares Manon Smidt, bedrijfsadministrateur

Aan de Skills Heroes voorrondes deden in totaal bijna 80 studenten van de verschillende locaties mee. Maar liefst dertien vakrichtingen werden vertegenwoordigd. Uit alle winnende studenten, zitten twee winnaressen die de opleiding in Hoogeveen volgen: studente Maaike Rozema (haarverzorging) en studente Manon Smidt (bedrijfsadministrateur).

Studente Maureen Tieleman (locatie Hardenberg) won de wedstrijd onder de verpleegkundigen. Ze reageert enthousiast: ”Het is echt een verrassing, ik had het echt niet verwacht en moet het even laten bezinken. Lieve klasgenoten hebben al aangeboden te helpen met de voorbereidingen op de kwalificatieronde.”

Overzicht deelnemende opleidingen
In Hoogeveen gingen studenten de strijd met elkaar in de vakrichtingen Kapper en Schoonheidsspecialiste. In Hardenberg werd er gestreden om de vakrichtingen Ondernemer retail, Verkoopspecialist, ICT-beheer, Applicatieontwikkelaar, Directiesecretaresse/managementassistent, Kok, Bedrijfsadministrateur/financieel administratief medewerker, Onderwijsassistent, Verpleegkundige en Verzorgende-IG. Studenten voor de vakrichting Interieuradviseur beten een dag eerder in Groningen het spits af.

De dertien winnaars van deze voorrondes gaan door naar de landelijke kwalificatierondes. Deze vinden plaats vanaf november 2018 tot en met januari 2019 bij diverse ROC’s in Nederland. De landelijke finale, Skills The Finals, vindt plaats van 20 tot en met 22 maart 2019 in de RAI in Amsterdam.

Over Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. De voorrondes van Skills Heroes vinden plaats op elke mbo-instelling. De winnaars gaan door naar de kwalificatieronde en vervolgens naar de nationale finale. Meedoen aan Skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling en groei naar excellent vakmanschap bij studenten.