Algemeen

Overlast in winkelcentrum De Wielewaal: CDA stelt vragen

CDA Hoogeveen heeft schriftelijke vragen gesteld over overlast in winkelcentrum De Wielewaal. Aanleiding hiervoor zijn signalen van een winkelier die al anderhalf jaar lang overlast ervaart van met name jongeren die op fiets en bromfiets (hard) door het winkelcentrum rijden. Voor CDA-raadslid Aaf-Tineke Bisschop zijn de signalen reden om schriftelijke vragen te stellen.

CDA-raadslid Aaf-Tineke Bisschop licht toe: “Het winkelcentrum is een voetgangersgebied en het is niet de bedoeling dat hier fietsers en bromfietsers rijden. Toch gebeurt dit in de praktijk. Een van de winkeliers heeft hierover al bijna anderhalf jaar geleden contact opgenomen met de gemeente om te komen tot maatregelen die ervoor zorgen dat de overlast afneemt. Er is echter nog steeds sprake van overlast en onveilige situaties. Het CDA vindt het belangrijk dat er wordt gehandhaafd op deze ergernissen. Daarom heb ik schriftelijke vragen gesteld aan het college.”

Bisschop vraagt het college of het op de hoogte is van de overlast in winkelcentrum De Wielewaal en hierop wil handhaven. Daarnaast vraagt Bisschop of het college bereid is om hetzelfde beleid als op Hoofdstraat-Zuid – waar fietsen momenteel direct een boete oplevert  – toe te passen in De Wielewaal. Tot slot vraagt Bisschop of het college bereid is om samen met de ondernemers in gesprek te gaan om tot een gedragen oplossing te komen en of het college zelf al van plan was om maatregelen te nemen.

Aankomende evenementen