Opruimactie zwerfaval Hollandscheveld met minder opbrengst

Hollandscheveld – De halfjaarlijkse opschoondag van Hollandscheveld is altijd teleurstellend. Is het niet door de grote hoeveelheid zwerfvuil dat wordt verzameld, dan is het wel door een gebrek aan vrijwilligers.

Zaterdag 6 oktober zou Hollandscheveld weer worden verlost van haar zwerfafval en er werd weer een grote opkomst van vrijwilligers verwacht. Dit liep echter anders want er kwamen slecht 5 personen af op de oproep om mee te doen aan de schoonmaakochtend. En dit waren er in het verleden bij vorige edities beduidend meer. Vandaar dat de uiteindelijk opbrengst aan zwerfvuil bleef steken op “slechts” 14 zakken terwijl dit ook wel eens 60 zakken was. Het handjevol vrijwilligers kon slechts een paar wegen rond Hollandscheveld afstruinen op zoek naar afval waarbij men soms heel vreemde objecten tegenkomt. De rest van de wegen kon niet worden ‘behandeld’.
Het positieve van de actie is echter dat een aantal wegen rond het dorp er weer keurig bij liggen voor wat betreft het zwerfafval. En dat is uiteindelijk de bedoeling van de commissie Dorpsverfraaiing van Plaatselijk Belang Hollandscheveld die deze actie altijd op poten zet. De organisatie wil graag Natuurgevelsteen uit Hollandscheveld bedanken voor de uitstekende verzorging van de vrijwilligers bij de start en aankomst in dorpscentrum ‘t Anker. De krentenbollen en belegde broodjes vonden gretig aftrek bij de schoonmakers. Bron:puurhollandscheveld.nl