Het eerste ontluikende blad brengt poëzie in de lucht. Misschien is het bij jou wat anders, wat de woorden op gang brengt. Iedere dichter m/v heeft een snaar die ergens geraakt wordt. Iedere snaar zal anders klinken……
Tweetaligheid? Het is een plicht om te kiezen voor het spreken van de gemeenschappelijke taal, om in een samenleving mee te kunnen doen, en die keus is op wat voor manier dan ook vooraf al gemaakt. Het is een recht om te kiezen voor de eigen taal, deel van de eigen cultuur en de eigen identiteit, wat ook inhoudt dat de mogelijkheid moet bestaan om die te onderhouden en uit te dragen. Het gevolg is dat nogal wat mensen leven in een situatie van tweetaligheid. Hoe ga je daarmee om, hoe bevorder je dat, hoe gebruik je dit c.q. zet je dit in, wat is de kracht ervan, wat is de valkuil, hoe bevordert het wel of niet je meertaligheid, hoe reageren de ééntaligen?
De werkgroep van het Huus van de Taol uit de gemeente Hoogeveen, de Bibliotheek Hoogeveen, de SLGD, Stichting IGH organiseren voor vrijdag 4 april aanstaande een bijeenkomst in de bibliotheek, waarbij men daarover in gesprek gaat. En over nog veel meer, rondom tweetaligheid.
Ben jij iemand met een tweetalige achtergrond (Drents, Engels, Fries, Gronings, Turks, Maleis, Syrisch, Oekraïens, maakt niet uit) en je hebt zin om met een gedicht aan te sluiten, meldt je dan op het adres veldeling@hotmail.com. Stuur wel wat werk van je mee. We nodigen 5 personen uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.