Open Dag AZC Hoogeveen

Hoogeveen – Op zaterdag 22 september, tevens Nationale Burendag, is het zover; de Open dag asielzoekerscentrum Hoogeveen 2018. Een jaarlijks initiatief van Centraal Orgaan opvang asielzoekers, ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. Je bent van harte welkom!

Met het openstellen van de azc’s wil men u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvang locatie.
“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig “Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie en een gesprek aan.
Locatie
Sinds februari 2015 worden in Hoogeveen asielzoekers gehuisvest. De voormalige gevangenis De Grittenborgh is omgebouwd tot azc Hoogeveen.

Locatie: Kinholtsweg 7, Hoogeveen
Datum: 22 september
Tijd: 13:00 tot 16:00 uur