Algemeen

Op 4 mei herdenken op de snelweg? Zoek een parkeerplaats!

Onderweg herdenken? Zoek op tijd een parkeerplaats en ga vooral niet stilstaan op de vluchtstrook. Dat adviseren we weggebruikers die zaterdag 4 mei 2024 willen deelnemen aan de Nationale Herdenking om 20.00 uur.

Hiervoor stoppen op de vluchtstrook is niet veilig en kan gevaarlijke situaties opleveren. Op 4 mei 2024 staat de tekst ‘Veilig herdenken? Zoek een P, niet op de vluchtstrook!’ op de elektronische borden boven en langs de snelweg.

Ook op 3 mei 2024 wordt dit advies al gegeven. Wie rond 20.00 uur onderweg is en wil deelnemen aan de Nationale Herdenking, doet er goed aan dit veilig te doen en tijdig een parkeerplek te zoeken. Stilstaan op de vluchtstrook is geen alternatief.

Het is niet toegestaan en bovendien erg onveilig. Vooral het wegrijden en invoegen op de snelweg vanaf de vluchtstrook kan gevaarlijke situaties opleveren omdat het overige verkeer op volle snelheid rijdt. Bovendien moet de vluchtstrook vrij blijven voor noodgevallen en hulpdiensten.

Sinds 2008 zetten we de Dynamische Route-informatiepanelen (DRIP) boven en langs de snelwegen op 3 en 4 mei in om weggebruikers te attenderen op veilig herdenken. Dit gebeurt op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. We willen hiermee een bijdrage leveren aan het veilig herdenken onderweg.

Aankomende evenementen