Algemeen

Ook deze winter staan medewerkers en strooiwagens 24 uur paraat

De gemeente Hoogeveen zorgt ervoor dat de belangrijkste doorgangswegen sneeuw- en ijsvrij zijn. Tussen 5 november en 25 maart staan medewerkers en strooiwagens 24 uur per dag, zeven dagen per week, paraat om de gladheid te bestrijden. Wethouder Erwin Slomp is blij met de inzet van de gladheidsbestrijders. ‘Het is vaak onzichtbaar werk, maar ontzettend belangrijk. Vaak moet er ook ’s nachts gereden en gestrooid worden. We hebben een ontzettend gedreven team van mensen dat zich inzet om gladheid te bestrijden. Daar ben ik enorm trots op’.

De doorgaande routes, schoolroutes, toegangswegen naar industriegebieden en de doorgaande fietsroutes zijn in onze gemeente sneeuw- en ijsvrij. Mocht het slecht weer worden, dan weten we dat op tijd en zorgen we dat er strooiwagens klaar staan. Ook huisartsenpraktijken en supermarkten blijven bereikbaar. We nemen zoveel mogelijk het zekere voor het onzekere: het gaat tenslotte om de veiligheid van verkeersdeelnemers en de bereikbaarheid van onze gemeente.

Meteo Group

Om op tijd te kunnen strooien, is het belangrijk dat de gemeente goed weet welk weer het wordt. Meteo group helpt de gemeente daarbij en houdt de weersverwachting bij. De metrologen van Meteo group informeren de gemeente over te verwachten gladheid. Dit doen zij zeven dagen in de week, vierentwintig uur per dag.

Belangrijkste wegen

Het is onmogelijk om alle wegen, fietspaden en stoepen schoon te houden in de winter. Eigen verantwoordelijkheid blijft belangrijk, vindt wethouder Erwin Slomp: ‘We strooien op veel plekken wel. Toch blijft het belangrijk dat u voorzichtig bent in winterse omstandigheden en uw gedrag aanpast aan de omstandigheden’.

Pekelwater fietspaden

Van de 472 km verharde wegen die de gemeente heeft wordt 220 km gestrooid, van de 105 km fietspaden wordt 61 km gestrooid.

De strooikaarten

De gemeente strooit een aantal vastgestelde routes. Dit zijn de doorgaande wegen en fietspaden, de schoolroutes en de toegangswegen naar industriegebieden; de wegen die het meest worden gebruikt. De hoogste prioriteit bij het strooien krijgen de verbindende wegen tussen de dorpen en naar de A28, N375 en N48. De strooikaarten vindt u op www.hoogeveen.nl/gladheid

Gladheidbeheersingsplan 

Hoe de gemeente gladheid bestrijdt, ligt vast in het Gladheidbeheersingsplan. Dit plan beschrijft de aanpak en de werkwijze bij gladheid. Het geeft aan welke routes en met welk materieel de wegen in de gemeente worden gestrooid. De gemeente stemt de uitvoering van de gladheidbestrijding af met Rijkswaterstaat, Provincie Drenthe en de omliggende gemeenten. Meer weten over het plan? U vindt het op www.hoogeveen.nl/gladheid. Let altijd op  Mocht u rijp op de bomen en het gras zien, dan is de kans heel groot dat de weg glad is. En onthoud: gladheid is meestal niet zichtbaar. Houd daar altijd rekening mee, ook al is er gestrooid!
Foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen