Algemeen

Ontwikkelingen COVID-19 in Drenthe in een weekoverzicht

Het verloop van het aantal coronabesmettingen in Drenthe blijft wisselend. Waar vorige week nog sprake was van een daling, is nu weer een lichte stijging te zien. De stijging kan deels verklaard worden door een vergelijkbare stijging in het aantal testen. Landelijk is de toename in besmettingen duidelijker zichtbaar. De inschaling van regio Drenthe staat nog op ernstig.

Periode: 30 november 2020 – 6 december 2020

Aantal besmettingen
Er waren de afgelopen week 569 positieve testuitslagen. Dat is 8% meer dan de week daarvoor (526).
Het vindpercentage* in Drenthe is gelijk gebleven (7%).
Het relatieve aantal besmettingen, per 100.000 inwoners, is gestegen van 107 naar 115.

Het aandeel van jongeren onder de besmettingen daalt weer iets. De meeste besmettingen waren de afgelopen week onder mensen rond de middelbare leeftijd (met name 45-49 jarigen).
De meeste besmettingen vinden plaats in de thuissituatie (63%), gevolgd door besmetting tijdens bezoek van/bij familie of vrienden (20%) en werksituaties (10%).

Ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn 8 mensen met COVID opgenomen in de ziekenhuizen in Drenthe (vorige week 3). Op 4 december lagen 16 patiënten op de verpleegafdeling en 9 op de IC (vorige week 21 en 8).

Testen
De afgelopen week heeft de GGD, met 6704 testen, iets meer (6%) testen uitgevoerd dan de week ervoor (vorige week 6304). Meestal kun je dezelfde dag nog terecht en volgt de uitslag uiterlijk de volgende dag.

Zie ook de landelijke rapportage over de afgelopen week op rivm.nl.  

*Het vindpercentage is berekend op basis van het totaal aantal uitgevoerde testen door de GGD en het totaal aantal positief geteste personen in Drenthe. Het is een benadering. Binnen het totaal aantal testen zijn ook testen die voor personen uit andere regio’s zijn uitgevoerd. Testen die gedaan zijn bij bijv. ziekenhuizen staan niet in het totaal aantal testen geregistreerd.

Bron: ggd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen