Algemeen

Onafhankelijke cliëntondersteuning in Hoogeveen door Stichting Welzijnswerk

Hoogeveen – Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) verzorgt vanaf nu de onafhankelijke cliëntondersteuning voor de inwoners van de gemeente Hoogeveen. De SWW neemt deze taak over van MEE Drenthe die de afgelopen jaren de cliëntondersteuning verzorgde. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de overgang voor cliënten naar de SWW zo soepel mogelijk te laten verlopen. De cliënten krijgen wellicht met een andere cliëntondersteuner te maken.

Uitgangspunt is dat de cliënten de ondersteuning krijgen die nodig is en dat urgente gevallen met voorrang worden geholpen.

VAN MEE NAAR STICHTING WELZIJNSWERK (SWW)

Tot nu toe verzorgde MEE Drenthe de cliëntondersteuning. De oorspronkelijke planning was dat de SWW op 1 juli cliëntondersteuning overneemt van Mee Drenthe. Eerder dan verwacht heeft MEE Drenthe de grens van haar capaciteit bereikt waardoor ze geen nieuwe ondersteuningsvragen kan oppakken. Daarom gaat de SWW eerder starten. De eerste cliënten zijn al overgedragen door MEE aan de SWW. Vanaf 1 juni gaat de SWW cliënten ondersteunen bij gesprekken met de gemeente, de ‘keukentafelgesprekken’. Vanaf 1 juli werkt de SWW op volle kracht aan het leveren van onafhankelijke cliëntondersteuning. Zoals u leest wordt aan alle kanten hard gewerkt om de overgang naar de SWW zo soepel mogelijk te laten verlopen: de cliënt staat hierin centraal. De versnelde overgang kan leiden tot een wachtlijst en cliënten krijgen mogelijk te maken met een andere cliëntondersteuner dan ze gewend waren. Uitgangspunt is dat de cliënten de ondersteuning krijgen die nodig is en dat urgente gevallen met voorrang worden geholpen.

ONAFHANKELIJKE ONDERSTEUNING AANVRAGEN

Onafhankelijke cliëntondersteuning is echt onafhankelijk: een cliëntondersteuner helpt u bij het vinden de juiste oplossing voor uw vraagstukken. Voor meer informatie of voor het aanvragen van ondersteuning belt u met 0528-278855. Dit kan op werkdagen tussen 08.30 en 17.00. Of u stuurt een e-mail naar clientondersteuning@swwh.nl.

CLIËNTEN MEE DRENTHE

Bent u cliënt van MEE Drenthe? MEE Drenthe en Stichting Welzijnswerk verzorgen, met uw instemming, de overgang naar de SWW. U hoeft hier niets voor te doen, tenzij u melding heeft gehad dat uw afspraak bij MEE is vervallen. We vragen u in dat geval om zelf contact op te nemen met Stichting Welzijnswerk Hoogeveen voor een nieuwe afspraak. Dit kan op werkdagen tussen 08.30 en 17.00. Bel (0528) 278855 of mail naar clientondersteuning@swwh.nl. U wordt zo snel mogelijk geholpen. De overgang kan mogelijk leiden tot een wachtlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen