Algemeen

Oktober Kindermaand gaat ook in coronatijd door

Bijna honderd Drentse culturele instellingen doen dit jaar, ondanks corona, mee met Oktober Kindermaand. Soms in een andere vorm, soms met kleinere groepen, maar de culturele sector zet de deuren wijd open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Met inachtneming van de eisen die het RIVM stelt zijn kinderen en bijna overal ook hun ouders weer welkom om deel te nemen aan workshops, rondleidingen en spannende speurtochten.

 

Het programma meldt 270 activiteiten met in elke gemeente minimaal drie deelnemende organisaties. Behalve binnen, zijn er ook buiten activiteiten opgezet door organisaties als IVN, Staatsbosbeheer en scouting. Zo wordt in Hoogeveen de Nacht van de Nacht georganiseerd en gaan kinderen in het Steenbergerpark op zoek naar geluiden en nachtdieren. En in Gieterveen kunnen braakballen van uilen worden uitgeplozen.
Binnen variëren de activiteiten van het maken van een actiefilm met special effects tot pannenkoekenmeel malen in de molen voor een overheerlijke pannenkoek. Maar er is ook kinderyoga, een workshop feestvlaggetjes maken, een drum- en gitaarles en een kunstwerk maken van stof.

Voor veel activiteiten moet gereserveerd worden, maar dat is in andere jaren ook het geval. De voorstellingen in het theater en de bibliotheek hebben nu eenmaal een beperkte stoelcapaciteit. Op www.kindermaand.nl is het hele programma te vinden.

 

Al bijna 20 jaar is de maand oktober de Kindermaand in Drenthe. Organisaties en kunstenaars organiseren verrassende activiteiten op binnen- en buitenlocaties met het doel kinderen te laten ervaren hoe leuk kunst en spannend erfgoed in de provincie zijn. Het project wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen