Algemeen

Oermodern Ouderschap start met dagelijks Ouder&Kind Café bij Zwanger&Gezin

In ruimte 6 van Zwanger&Gezin (Vos van Steenwijklaan 34) kunnen ouders en kinderen elkaar iedere doordeweekse ochtend ontmoeten in het Ouder&Kind Café. Van 9.30 tot 11.30 uur zijn de deuren geopend en staat er koffie, thee en fruit klaar. Het Ouder&Kind Café is een plek waar ouders hun sociale netwerk kunnen uitbreiden. In de afgelopen jaren heeft het al vele vriendschappen opgeleverd en weten ouders elkaar te vinden voor onderlinge steun in het ouderschap. Het Ouder&Kind Café is twee jaar geleden gestart met een ontmoeting om de week. De groei zat er flink in en nu is er dan de langgekoesterde wens van een eigen locatie en dagelijkse inloop.

Oermodern Ouderschap is een initiatief van Ilona Schra-de Nes, tevens coördinator van Buurtgezinnen in Hoogeveen en De Wolden. Bij Oermodern Ouderschap werken we aan samenredzaamheid in het ouderschap. Niemand zou er alleen voor moeten staan. Ik zie te vaak dat gezinnen géén mensen om zich heen hebben om op terug te vallen. We bouwen bruggen en verbinden daarmee de eilandjes van gezinnen met elkaar. Het Ouder&Kind Café is er specifiek voor ouders die eenzaamheid ervaren, moeite hebben om de deur uit te gaan en weinig steun om zich heen ervaren. Voor de kinderen is er eigenlijk altijd wel een speelmaatje, maar ook zonder kinderen zijn ouders van harte welkom.

Er worden regelmatig interessante thema’s besproken, zoals “de eerste hapjes van je kindje” en “herstel na de bevalling” en leuke activiteiten georganiseerd zoals een “voorlezen of dansen met je kindje”. Ook is er aandacht voor leefstijl in het ouderschap tijdens het thema “zelfzorg”.

Aanmelden voor het Ouder&Kind Café is niet nodig. Kom gezellig eens een kijkje nemen! Inloop is gratis, wel is een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee zeer welkom.

Het Ouder&Kind Café wordt mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Preventieakkoord van De Gemeente Hoogeveen, FNO Zorg voor Kansen en Zwanger&Gezin.

Meer informatie is te vinden op de socials van Oermodern Ouderschap en de website www.oermodernouderschap.nl Direct contact opnemen met Ilona kan ook via ilona@oermodernouderschap.nl of 06-53765322

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen