Algemeen

Nieuwe bewoners Verzetsbuurt krijgen de sleutel

Op dinsdag 10 december ontvingen de nieuwe bewoners van de eerste energieneutrale sociale huurwoningen in Hoogeveen de sleutels van hun nieuwe thuis. De nieuwe eengezinswoningen aan de Tandarts Schipperstraat zijn het eerst klaar. De woningen aan de Juliana van Stolbergstraat en Gebroeders Poststraat volgen in de komende weken.

Energiezuinig en heel comfortabel

De 36 energieneutrale woningen van het project zijn heel comfortabel en verbruiken evenveel energie als dat ze opwekken, bij normaal gebruik. Voorzien van zonnepanelen op het dak, goed geïsoleerd en met zuinige installaties voor bijvoorbeeld verwarmen, warm water en verse lucht. Jan Alle Broersma is projectleider van dit project bij Woonconcept: “Doordat de woning zelf energie opwekt, hoeft er minder energie te worden ingekocht. De woning blijft daardoor ook in de toekomst betaalbaar, als energiekosten gaan stijgen”.

Nieuwe uitstraling van de wijk
De Verzetsbuurt krijgt een hele nieuwe uitstraling door deze nieuwe woningen. De Gebroeders Poststraat is afgesloten voor verkeer en samen met de buurt wordt een nieuw plantsoen bedacht. Zo kunnen de nieuwe bewoners via de groenstrook tussen de woningen gemakkelijk met elkaar in contact komen en ontstaat er een kindvriendelijke omgeving. Na het opleveren van deze woningen, worden de beneden-bovenwoningen aan de Adriaan Baasstraat vervangen. Woonconcept verwacht daar rond de zomer van 2020 mee te beginnen.

Bomen als symbool voor vrijheid
De straatnamen waar de woningen staan, dragen de namen van verzetsstrijders die tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten voor de vrijheid van Nederland. Hierom zijn omtrekken van bomen in het metselwerk van de zijgevels gemaakt, naar idee van Nijhuis Bouw, de ontwikkelaar van het project. Als verwijzing naar de vrijheid, symbolisch voor het monument in het Spaarbankbos.

foto : Marien Schouls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen