Algemeen

Nieuwbouwwoningen in de Verzetsbuurt in de verhuur

Hoogeveen: Vanaf 3 tot en met 10 april kunnen woningzoekenden reageren op de eerste energieneutrale sociale huurwoningen in Hoogeveen. Woonconcept bouwt aan de Juliana van Stolbergstraat, Gebroeders Poststraat en de Tandarts Schipperstraat 36 eengezinswoningen die eind 2019 klaar moeten zijn. 

De eerste energieneutrale woningen in Hoogeveen

De nieuwbouwwoningen zijn de eerste energieneutrale woningen die Woonconcept in Hoogeveen bouwt. Woningen die heel comfortabel zijn en evenveel energie verbruiken als opwekken, bij normaal gebruik. Zonnepanelen op het dak, goed geïsoleerd en voorzien van zuinige installaties voor bijvoorbeeld verwarmen, warm water en verse lucht.

In samenwerking met wijkbewoners

Voorafgaand aan het ontwerp heeft Woonconcept samen met een groep wijkbewoners, gesproken over de inrichting van de openbare ruimte. Deze klankbordgroep vond vooral verkeersveiligheid en parkeermogelijkheid belangrijk.  De bewoners hebben verschillende tellingen georganiseerd en naar aanleiding daarvan worden er extra parkeerplaatsen aangelegd bij de nieuw te bouwen woningen.

Perfect voor jonge gezinnen
De Gebroeders Poststraat wordt afgesloten voor verkeer. Aan beide uiteinden van de straat komen parkeerplaatsen en daar tussenin wordt een plantsoen aangelegd. Samen met de nieuwe bewoners maakt Woonconcept een plan voor de invulling van dit plantsoen. De woningen staan vlakbij een basisschool en door het eenrichtingsverkeer en de voortuintjes zijn de woningen heel geschikt voor gezinnen met kinderen.

Populaire woningen

“Bewoners kunnen zelf hun voorkeuren doorgeven voor bijvoorbeeld de keuken en badkamer”, antwoordt Jesca van der Kolk, medewerker verhuur, op de vraag waarom de inschrijving nu al plaats vindt. “Zo wordt hun nieuwe huis, ook echt hun thuis.” Woonconcept verwacht veel belangstelling voor de nieuwe woningen. ”Iedereen die ingeschreven staat kan reageren als het inkomen passend is bij de huurprijs. Woningzoekenden met de meeste punten komen vanzelfsprekend het eerst aan de beurt”, zegt Van der Kolk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen