foto: Pixabay
Algemeen

Niets meer dan lof voor onze ICT-tijger Judith

Hoogeveen – Zoals een ieder heeft kunnen merken is onze site de afgelopen week meer offline dan online geweest. Dit is deels veroorzaakt door een groter groeiend netwerk waar de website van Regionieuws Hoogeveen zich in bevind. Door een toenemende stroom van informatie via onze website wordt de bezoekersstroom ook steeds groter.

Dit is iets wat de huidige server waar Regionieuws Hoogeveen op draait moeilijk mee om kan gaan. Het beheerdersteam van de server constateert na een onderzoek dat vooral de piekmomenten die onze site kent, te zwaar zijn voor de server. Hierdoor word de zaak instabiel en klapt de server in en gaat de site dus offline.

Met de hosting nu gekoppeld aan een zogenoemd Content Delivery Network (CDN) kunnen we de bezoekers nu via verschillende servers laten lopen om zo óók tijdens de piekmomenten, gewoon online te blijven. Het is nog even uitproberen, want ook voor onze ICT-tijger dit een redelijk nieuwe ervaring. Maar we doen er alles aan om voor het aankomende weekend weer volledig op volle snelheid verder te kunnen.

Judith heeft naast haar al drukke baan, al haar vrijwilligerswerk bij andere organisaties en heel veel stressmomenten, het toch nog voor elkaar weten te krijgen om de zaak weer in de benen te krijgen. Iets waar ik als voorzitter van de site alleen maar trots en waardering voor kan uitspreken. Elk moment dat ze vrij heeft is ze bezig geweest om alles weer in het gareel te krijgen. En met een oplossing te komen waar menigeen nog nooit van gehoord heeft. Namens mij en de vrijwilligers van Regionieuws Hoogeveen verdiend zij deze dikke pluim.

De website kan soms nog iets traag zijn, of een koppeling kan nog niet helemaal goed werken. Dit komt omdat er nog steeds aan de site word gesleuteld. Vrijdag is een extra team bezig geweest (van onze hostingprovider) om de server stabieler en sterker te maken. Zodat in elk geval voor het weekend de site in de lucht blijft. Ook word na het weekend gekeken om de server nog te verbeteren zodat in de toekomst Regionieuws Hoogeveen online blijft, ook met een grote bezoekersstroom door evenementen of 112-meldingen.

Image by pressfoto on Freepik

Aankomende evenementen