Na schooltijd even bijkomen en alvast wat huiswerk maken? Dat kan “Bij Greet”

Vanaf maart biedt het jongerenwerk en het schoolmaatschappelijk van Stichting Welzijnswerk een plek aan waar je relaxt je huiswerk kan maken, even tot rust kan komen en een praatje kan maken. Aan de Kwikstaart 31 start “Bij Greet”, een verwijzing naar de naam van het huis: Meet & Greet.

 

Annet, schoolmaatschappelijk werker ISK, hoort geregeld verhalen dat er veel leerlingen zijn die na schooltijd geen plek hebben om rustig hun huiswerk te maken: “soms is het te druk thuis, bijvoorbeeld doordat er nog broertjes en zusjes zijn. Of soms is het juist te stil in huis omdat er niemand is. Maar het kan ook zijn dat je het gewoon lastig vindt om je je te concentreren als er een PlayStation in de buurt staat.”

Daarom is er in het Meet & Greet huis van Domesta een plek gecreëerd waar je terecht kan als leerling van het voortgezet onderwijs! Deze plek noemen wij “Bij Greet”.

Op maandag- en donderdagmiddag ben je van harte welkom in het Meet & Greet huis aan de Kwikstaart 31. Annet en Dieuwertje doen de deur voor je open. Eerst wat drinken en eten en daarna lekker aan de slag met je huiswerk. Kom je ergens niet uit, kun je altijd om hulp vragen. “Maar… het is geen huiswerkbegeleiding”, zo zegt Dieuwertje.

 

Aanmelden is niet nodig. Kom gerust een keertje langs om kennis te maken en te kijken of “Bij Greet” een fijne plek voor jou is.

Bij Greet is er voor leerlingen op het voortgezet onderwijs en is geopend iedere maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur op adres Kwikstaart 31 in de wijk Wolfsbos in Hoogeveen.

Foto: ©Martin Schonewille