Algemeen

Mogelijk nieuwe boerenacties met Kerst

Nederland – FDF (Farmers Defence Force) heeft landelijk aangekondigd op nieuwe acties te broeden. Mogelijk vinden deze acties rondom en voor de Kerstdagen plaats. Duidelijkheid is er nog niet voor de plannen, maar daar gaat FDF maandag over vergaderen meldt Mark van den Oever voorzitter van deze groep. 
De planning is het platleggen van de voedselvoorziening in het land in de week voor Kerst. Het land gaat dan helemaal op slot.  Maandag zullen de duidelijke regels worden samengesteld als de actiegroep de koppen bij elkaar steekt. Er is een brief uitgegaan naar de andere boeren, daarin word gewezen op de belangrijke rol die de boeren spelen voor onze voedsel.
Mogelijk krijgen de acties nog een groter bereik. Indien een meerderheid voor is tijdens de vergadering kunnen Schiphol en het hele verkeer in het land worden platgelegd. “Iedereen heeft nu de beschikking over goed en gezond voedsel,” aldus Mark: “wat als daar nu een verandering in komt? We gaan het beleven.”
Er zijn al eerdere acties geweest voor het stikstofbeleid en de PFAS- normen. Hierdoor stond het Malieveld in Den Haag meerdere malen overvol. Ook zijn er al in diverse provincies blokkades en bijeenkomsten bij Provinciehuizen geweest. De eerdere plannen van het kabinet zijn niet overgenomen door Carola Schouten, hierdoor zullen hardere acties op touw gezet worden door de Farmers Defence Force.

Foto: Regionieuws Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen