Algemeen

Mobiele bewakingsmonitor voor vervoer patiënten

Hoogeveen: Nieuwe bewakingsmonitoren op de Spoedeisende hulp (SEH) en Acute Zorg Afdelingen (AZA) reizen bij Treant tegenwoordig met de patiënt mee, wanneer deze voor onderzoek of behandeling naar een andere afdeling moet. Niet alleen worden de vitale functies van de patiënt tijdens zijn transport bewaakt, ook worden alle eerdere meetgegevens meegenomen. Dit is veiliger voor de patiënt en makkelijker voor de behandelaars en verpleegkundigen. Ook worden de gegevens direct in het elektronisch patiëntendossier (EPD) opgeslagen. 

Tot voor kort werden patiënten die bewaking van de vitale functies (zoals hartslag, bloeddruk, zuurstofgehalte) nodig hadden per afdeling aan een afdelingsspecifieke monitor gekoppeld. Als deze patiënt vervolgens van bijvoorbeeld de SEH naar de AZA werd verplaatst, dan werd hij voor de ‘reis’ aangekoppeld op een transportmonitor en op de plaats van bestemming weer aan de monitor van die afdeling. Hierdoor ontbrak continuïteit in de bewakingshistorie, want de respectievelijke monitoren namen elkaars gegevens niet over.

Martine Wilbrink, hoofd AZA Bethesda: “We zijn blij met de zeven nieuwe monitoren. Ze maken minder geluid – en dat is weer fijn voor de patiënt -, hebben disposable kabels, zijn gebruiksvriendelijk en zijn hiermee volledig digitaal. Bovendien hebben we Treant-breed de indeling “AZA profiel” van de monitoren afgestemd. Zodat we – waar we ook werken – altijd naar identiek ingedeelde schermen kijken. Hierdoor werken we aan patiëntveiligheid.”

De nieuwe monitoren zijn op alle locaties van Treant geïntroduceerd, en worden ook gebruikt op de operatiekamers en de Intensive Care (eind dit jaar).

Fotografie: Treant Zorggroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen