AlgemeenPolitiek

Migranten in Hoogeveen aan het ploggen

Hoogeveen: Op donderdag 4 april heeft een groep van ± 30 migranten, die Nederlandse les volgt op het Alfa College, meegedaan met ploggen. Gert Vos, “Ik ben de wethouder met afval in zijn portefeuille”, deelde daarvoor de benodigde materialen uit. De groep heeft tijdens de les Nederlands een artikel behandeld over ‘ploggen’, werden enthousiast en wilden direct in actie komen. Daarop werd deze actie bedacht.

Fitnesstrend uit Scandinavië ‘plocka up’

Toen de groep in actie kwam bleek dat ze deze middag wel op het schoolplein konden doorbrengen want de perkjes, plein en straat worden door rokende studenten gebruikt als asbak, ze bleken vol te liggen met restanten filters van sigaretten en dat is toxisch afval!

Peuken één van de grootste vervuilers van het milieu!

Jaarlijks worden 5.5 miljard sigaretten geproduceerd en her meersendeel bevat een filter waarin plastic is verwerkt. In de natuur duurt het tientallen jaren voordat deze zijn afgebroken en de giftige stoffen die uit de filters lekken tasten het milieu aan en komen voor een groot deel in de voedselketen terecht. Sigarettenfilters zijn ook één van de grootste vervuilers van het milieu van de oceanen.

Voor het fotomoment moest wel eerst wat afval worden verzameld….

Ploggen komt uit Zweden en is samengesteld uit de woorden ‘plocka up en jog’ (oprapen en joggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen