Algemeen

Mevr.Jager (90) viert 25 jaar op de sportschool

Hoogeveen – Mevr.  Jager werd 22 januari 90 jaar. Deze vitale, enthousiaste, wilskrachtige dame, komt inmiddels al 25 jaar aan de Elbe op de sportschool. Namens de gemeente Hoogeveen bracht wethouder Erwin Slomp haar de felicitaties.

Ze begon 25 jaren geleden bij De Elbe samen met haar broer. Trouw en consequent komt ze 2x per week sporten. Dit doet ze op de dinsdagen en de vrijdagen. Dat deze vrouw een flink doorzettingsvermogen heeft mag dan ook duidelijk zijn. Haar doorzettingsvermogen wordt nog maar eens verduidelijkt wanneer ze in oktober vorig jaar een pittige operatie aan haar knie moest ondergaan, ze kreeg een nieuwe. “De operatie viel best wel mee hoor, dat stelde niet zoveel voor”, verteld Mevr.Jager. De vitaliteit die ze in de fitness heeft opgedaan heeft in haar voordeel gewerkt. Want voor je het wist, was ze alweer terug! Door het trainen werd ze gelukkig snel weer de oude. Dit laat maar weer zien hoe ontzettend belangrijk het bewegen is voor de mens.

Eigenlijk zou mevrouw vandaag niet komen i.v.m. met de gladheid, maar haar fitnessapparaat was al gereserveerd en versierd was en daarom werd ze speciaal opgehaald. En ze was dan ook erg verbaasd dat er zo veel media-aandacht was.

Waarom is sporten zo belangrijk?

Sporten/trainen zorgt voor een hogere belastbaarheid. D.m.v. cardio en krachttraining geef je je lichaam trainingsprikkels. Wanneer deze prikkel zwaar genoeg zal het lichaam in rust zichzelf herstellen boven het oorspronkelijke uitgangsniveau. Dit trainingswet wordt ook wel supercompensatie genoemd, mocht u het willen opzoeken.

Zo zien we op den duur een vooruitgang in uithoudingsvermogen en kracht. Dus een hogere weerstand, sterkere botten, sterkere pezen, een toename in spiermassa, een groter slagvolume van het hart en een grotere longinhoud.

Allemaal belangrijk, want vanaf ons 25 levensjaar wordt het degeneratieproces al langzaam ingezet. Dit betekent wanneer we hier geen aandacht aan besteden al het bovenstaande langzaam afneemt. In een fitnesscentrum kan je zowel kracht als cardio makkelijk combineren en trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen