Meer bezoekers voor dorpscentrum ’t Anker

Hollandscheveld- Het aantal bezoekers van ´t Anker is in het afgelopen seizoen voor de zesde achtereenvolgende keer weer verder opgelopen. Er werd een recordhoogte bereikt van bijna 24000 bezoekers.

Dit is een stijging van 18% ten opzichte van het vorige seizoen en maar liefst een stijging van 142% vanaf de herstart in 2012. In uren uitgedrukt is de bezettingsgraad van de ruimtes in ´t Anker in zes jaar tijd opgelopen van 21% naar 62%. De groei van het afgelopen seizoen zit vooral in het wekelijks oefenen van de Line Dance groep en de Streetdance voor de jeugd die uit vier groepen bestaat en ook wekelijks oefent. Een toename met ruim 200 deelnemers aan de Anker wandeltocht die onlangs voor de 5e keer werd gehouden draagt ook bij aan het mooie resultaat. De belangstelling voor het aanbod van cursussen en workshops neemt ook elk jaar nog toe. De activiteiten van de dorpscoöperatie Hollandscheveld Verbindt breiden zich ook verder uit en dit trekt weer meer publiek en meer vrijwilligers aan.
Het bestuur van ´t Anker is erg blij met dit mooie resultaat en vindt het een bewijs dat de inwoners van Hollandscheveld de activiteiten in het dorpscentrum steeds meer weten te waarderen. Op haar beurt waardeert het bestuur het dat de Evenementencommissie van ´t Anker continu op creatieve wijze steeds weer nieuwe activiteiten in de seizoensplanning weet op te nemen. Hiervoor zijn alleen maar lovende woorden op z´n plaats, aldus het bestuur. Zonder deze actieve club van zeer betrokken vrijwilligers en al die andere vrijwilligers die zich ook met hart en ziel inzetten zou ´t Anker niet het zo goed draaiende dorpscentrum zijn dat het nu al zes jaar op rij is. Het programmaboekje voor het komende seizoen is alweer op een oor na gevild en gaat over enkele weken naar de drukker. Ook dit programma toont weer eens aan hoe creatief men bezig is. bron:puur Hollandscheveld