Marcus Hansma Hoogevener van het Jaar 2019

Hoogeveen – De Hoogevener van het jaar wordt traditie getrouw bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen. De criteria zijn zoals altijd: De kandidaat heeft op een positieve manier de aandacht op Hoogeveen gevestigd/ De kandidaat woont in of is afkomstig uit de gemeente Hoogeveen/ De kandidaat heeft een goede reputatie/ De kandidaat is net een beetje anders (opvallend). Aan deze eisen voldeed Marcus Hansma, de winnaar van Holland’s Next Top Model en De Hoogevener van het Jaar 2019

 

De Hoogevener van dit jaar onderscheidt zich met name op dit laatste punt. Geheel onbevangen is hij -want De Hoogevener van het jaar is een hij- in een avontuur gestapt en tijdens dit avontuur heeft hij altijd gezegd “ ik zie wel wat het me brengt”. Juist door die onbevangenheid en zijn openheid, kwam hij het meest ver en is hij echt opvallend en een terechte winnaar te noemen. Zijn opvoeding en basis liggen in Hoogeveen. Hoogeveen mag trots zijn op deze jongeman die zijn hoofd boven het maaiveld uitstak, zoals onze burgemeester van ons vroeg tijdens een eerdere nieuwjaarstoespraak.

 

Onze Hoogevener van het jaar bewijst dat Hoogeveen ook een gemeente is voor de jeugd. Een gemeente waarin je jezelf kunt ontplooien en van waaruit alles mogelijk is. Als je die eerste stap zelf maar zet. En laat onze winnaar daarin een voorbeeld zijn voor heel veel jongeren.

Hij had het over zijn overwinning als een droom die uitkomt, hij had het niet kunnen vermoeden en is erg dankbaar voor de zege. Maar na de overwinning gaat het voor nu écht voor hem beginnen, hij kan niet wachten en grijpt elke kans graag met beide handen aan.

Foto: Jan Penninkhof