Algemeen

Mag ik straks weer meedoen?

Hoogeveen – Met deze campagne wil het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe ouders die door de coronacrisis in geldnood zitten en de contributie van sport- of cultuurclub niet meer kunnen betalen, oproepen zich te melden. Het fonds betaalt dan de contributie.

Kinderen en jongeren die tot voor kort wekelijks naar de voetbalclub, dansschool, judovereniging of muziekschool gingen, staan mogelijk het komende seizoen langs de zijlijn omdat hun ouders de contributie of het lesgeld niet meer kunnen betalen. “Dat kan en mag niet zo zijn”, benadrukt Koert Thalen, coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe, “sport en cultuur moet mogelijk blijven voor deze kinderen.”

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeit 7,9% van de kinderen in de provincie Drenthe op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. In de gemeente Hoogeveen leven ongeveer 900 kinderen in een gezin met een inkomen onder de inkomensgrens (bron: CBS 2020). Dit is 7,7% van de kinderen in deze gemeente. Een groot gedeelte van deze kinderen kunnen nergens aan meedoen. Daardoor lopen deze kinderen allerlei kansen mis die voor hun leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sport en cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Het verenigingsleven haalt kinderen uit hun isolement, brengt de nodige orde en regelmaat en bovendien nemen zelfvertrouwen en motivatie zienderogen toe. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Door de coronacrisis zal het aantal kinderen dat opgroeit in armoede alleen maar toenemen vreest het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Daarom is het Jeugdfonds de campagne ‘Mag ik straks weer meedoen?’ gestart. Tijdens de lockdown is het belang van samen sporten op de vereniging en meedoen aan culturele activiteiten, extra duidelijk geworden. Met deze campagne wordt het belang van samen sporten en meedoen aan culturele activiteiten nogmaals onderstreept.
Magikweermeedoen.nl Hiervoor is de speciale campagnepagina magikweermeedoen.nl live gegaan. De pagina is bedoeld voor ouders (die door de coronacrisis financiële problemen hebben), intermediairs (die het verschil kunnen maken, juist nu) en donateurs (die deze kinderen/jongeren kunnen helpen met een donatie).
__________________________________________________________________________

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen