Algemeen

Lid in de Orde van Oranje Nassau: Reinier de Boer

De heer R. de Boer is vanaf 1975 tot 2021 nauw betrokken bij de voetbalvereniging HZVV.

Zijn ouders waren actief binnen HZVV en twee broers voetbalden op hoog niveau.

Verslagen van wedstrijden waarbij de broers betrokken waren werden door de heer de Boer gemaakt voor de Hoogeveensche Courant en het clubblad, en door hem gearchiveerd. Zo was de link naar redacteur van het clubblad van HZVV gauw gelegd.

Daardoor raakte de heer de Boer ook betrokken bij Radio Hoogeveen en volgden live verslagen voor Radio Hoogeveen. Al deze bezigheden leidden ertoe dat de heer de Boer eind jaren ’80 binnen HZVV een kaderfunctie (PR en communicatie) vervulde in de verenigingsraad gevolgd in de jaren ’90 door een bestuursfunctie.

De heer de Boer was tevens initiatiefnemer en redactioneel eindverantwoordelijk bij de uitgave van het jubileumboek (1945-1995) van HZVV.

Projectmatig is de heer de Boer tot op heden nog steeds actief binnen HZVV.

Ook bekleedt hij tot heden de functie van voorzitter van de vrienden van HZVV.

En verder is hij nog actief als speler bij walking voetbal, waarbij 60+ jarigen hun conditie wekelijks op peil houden.

Hij schrijft wedstrijdverslagen van de eerste selectie, waarvoor hij het hele land doorreist en tot diep in de nacht aan de wedstrijdverslagen werkt, zodat deze op zondag al online geplaatst kunnen worden.

De heer de Boer is in het voetbalseizoen 2017-2018 trainer-coach geweest van een jeugdteam van 6 verschillende nationaliteiten van HZVV.

 

Bij de volleybalvereniging Olhaco is de heer de Boer van 1986 tot heden vrijwilliger en daarnaast lid (1996-2004) van de sponsorcommissie en voorzitter (1996-2000) van de sponsorcommissie.

Van 1998 tot 2004 was hij redactielid van het clubblad en in 2000 nauw betrokken bij de totstandkoming van het jubileumboek 40 jaar Olhaco.

Van 2000 tot 2004 was de heer de Boer bestuurslid (secretaris) van het dagelijks bestuur en van 2011 tot 2013 was hij dit opnieuw.

Van 1998 tot 2014 was hij lid van het organisatieteam Indoor Beach toernooi dat jaren in Hoogeveen werd gespeeld.

2021 tot heden is de heer de Boer archivaris van Olhaco en lid van de marketingcommissie.

In de 80-er en 90-er jaren presenteerde de heer de Boer aan het begin van het nieuwe volleybalseizoen de dames 1 en heren 1 teams van Olhaco aan de sponsoren, de pers en het publiek van Hoogeveen, een evenement in een volle zaal.

De heer de Boer deed en doet nog steeds verslag van elke thuiswedstrijd van zowel de dames als de heren van Olhaco, via radio Hoogeveen, het Hoogeveens dagblad of social media. Ook verslaat hij regelmatig uitwedstrijden van de topteams van Olhaco.

De heer de Boer heeft in de 80 en 90- er jaren ook de contacten met de wethouder sport over onderwerpen als jeugdopleiding en sportontwikkeling.

Olhaco heeft ook in die periode jonge regionale spelers en speelsters voortgebracht. Het was altijd de heer de Boer die ze wist te interviewen en bij het publiek bekend te maken.

De heer de Boer is de spin in het web van de communicatie en presentatie van Olhaco en ook de stuwende stille kracht om de volleybalsport in Hoogeveen en de omliggende dorpen te promoten.

 

Als radio-sportverslaggever, presentator en coördinator is de heer de Boer van 1991 tot heden betrokken bij Radio Hoogeveen. Hij doet dit vanaf het begin op de zaterdag- en zondagmiddag; live, nabeschouwing en commentaar van het sportprogramma.

De heer de Boer heeft de laatste jaren ook de coördinatie van het sportprogramma op zich genomen, een taak die bv de indeling van de reporters en bemanning van de radiostudio in goede banen moet leiden; regelmatig, maar ook ad-hoc bij ziekte of afwezigheid van een van de teamleden. De coördinatie vereist veel overleg vooraf en organiseren op het laatste moment.

De heer de Boer doet de verslaggeving van de voetbalwedstrijden in en om Hoogeveen via Radio Hoogeveen en ook bv de voorbereiding en de presentatie van een cabaretprogramma, waarbij ook de speelagenda van De Tamboer wordt meegenomen.

 

De heer de Boer is de pr-man van 1994 tot heden voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ). Hij werkte samen met anderen om het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland rond de kerst met name publicitair invulling te geven.

De heer de Boer is lid van de voorbereidingscommissie en kent de meeste clubs in de regio, zowel de trainers als de voetballers. Van 1993 tot 2014 was hij lid van de organisatiecommissie. De heer de Boer deed ook de opening van het toernooi in Ommen of Dedemsvaart. Hij heeft met zijn PR werk voor radio, tv, dagbladen en persberichten een grote bijdrage geleverd aan de bekendheid van het PWZ-toernooi.

 

De heer de Boer was medeorganisator van het 50-jarig bestaan van de volleybalvereniging De Pelikanen. Ook was hij medeontwerper van het shirt.

 

Hij is actief geweest in het Tonckenshuis in Zuidwolde, waar hij op de woensdag biljart speelde met de bewoners.

 

Van 2000-2010 heeft heer de Boer een slechtziende vriend begeleidt bij het wekelijkse fietsen. Zij hebben ook samen meerdere keren de Drentse Vierdaagse gefietst.

 

De heer de Boer heeft in Westerbork op 4 mei deelgenomen aan het voorlezen van de namen van de oorlogsslachtoffers.

 

Van 1980-2005 was de heer de Boer competitieleider van de straatvolleybalcompetitie Krakeel voor de buurtvereniging.

 

Van 1982-1984 was hij redacteur van het wijkblad De Kleine Beer.

 

De heer de Boer was van 1983-1991 organisator van het jaarlijkse volleybaltoernooi van teams uit straatvolleybal- competitie Krakeel.

 

De heer de Boer schrijft wekelijks een mooi verhaal over een bijzondere Hoogevener.

 

De heer de Boer schrijft gedichten, sketches en liedjes waarmee hij in het verleden op het podium heeft gestaan. Hij schrijft eigen stripverhalen, gebaseerd op verhalen die hij meemaakte gedurende zijn eigen voetballoopbaan en de periode dat hij betrokken was bij HZVV.

 

Verder was de heer de Boer is de jaren 90 vrijwilliger bij de stichting Hulp aan Polen in de gemeente Coevorden.

 

Hij heeft diverse niet commerciële boeken geschreven: 1990 jubileumboek HZVV, 2000 jubileumboek Olhaco, 2007 Stenen in de vijver, een biografie over zijn vader, 2013 Honderdvijftig jaar Christelijk Onderwijs, 2019 biografie over Roel Klok.

 

Van 2008 tot heden is hij presentator tijdens de voorronde in de sporthal in Ommen.

 

Ook is hij enkele jaren lid van de organisatie van het sportgala van de gemeente Coevorden.

 

Van 2008-2012 is hij organisator bij de sportdagen basisscholen gemeente Westerveld.

 

Van 2015 tot heden is hij presentator van Hoogeveen Live in De Tamboer.

 

Sinds 2017 is de heer de Boer ook mantelzorger voor zijn moeder.

 

Van 2020 tot heden schrijft de heer de Boer voor het Voetbalmagazine FC 12 artikelen. Daarvoor heeft hij interviews met voetballers, bestuurders, scheidsrechters etc.

 

Ook schrijft de heer de Boer recensies van optredens in De Tamboer t.b.v. de Hoogeveense Courant.

 

De heer de Boer is voorzitter van de supportersclub Vrienden van HZVV “De Roodwitten” vanaf 2010 tot heden. Hij verzorgt het voorwoord in het programmablad en het verslag op de site van HZVV. Hij is medeorganisator, en was initiatiefnemer van het opzetten en inrichten van een eigen ruimte voor de supporters van HZVV.

Verder verzorgt de heer de Boer de verslagen voor de Hoogeveense courant, zowel bij thuis- en uitwedstrijden.

 

De heer de Boer is van 2015 tot heden redactielid van het blad ‘De Veenmol” bij de Historische Kring Hoogeveen. De heer de Boer is medeverantwoordelijk voor de inhoud en de kwaliteit van het blad. Hij verzorgt voor bijna elke editie een artikel en verzorgt ook een van de rubrieken.

 

Van 1986 tot heden is de heer de Boer betaald verslaggever/ pr man voor de Hoogeveensche Courant. Hij is een trouwe en loyale correspondent. Elke week levert hij zijn vaste artikelen aan en ook tussendoor is hij vaak beschikbaar voor extra opdrachten. De heer de Boer schrijft prachtige recensies over de vele voorstellingen die hij bezoekt als recensent. Hij vindt het belangrijk dat cultuur op de kaart blijft staan en de juiste aandacht krijgt in een wereld die steeds minder plek lijkt in te ruimen voor cultuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen